Posádka Autoklub Peugeot Rally Talent bodovala na 36. Valašské rally

Radka Matthey, 31. března 2017, 12:23 Google+

Posádka AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT ve složení Filip Mareš a Jan Hloušek o víkendu zahájila sezonu na JANČA – 36. Valašské rally. Současně se v rámci této soutěže zúčastnili jako jedni z favoritů nově vzniklého PEUGEOT TOTAL RALLY CUPu 2017. Stejně jako v předchozím roce posádka sedlá osvědčený Peugeot 208 R2, o který se jim v této sezoně stará milovický GEKON Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

V první etapě Valašské rally  utržila posádka penalizaci 30 vteřin za neprojetí retardéru na trati 3. rychlostní zkoušky. Další chyby se posádka dopustila  na začátku nedělní etapy. „Budu-li upřímný, věřil jsem před startem Valašky v lepší než třetí místo v hodnocení naší nabité třídě. Z bojů o lepší umístění nás tentokrát vyřadily především dvě mé hloupé chyby v retardérech. V sobotu jsme za neprojetí po mém nedobrzdění "vyfasovali" 30 vteřin penalizace a hned v neděli ráno jsem se nechal nachytat štěrkem na Bystřičce, zhasl mi motor a museli jsme couvat. S odstupem přesto hodnotím náš výsledek kladně a body za 3. místo jsou slušným základem do dalšího průběhu sezóny. Rychlost jsme snad na několika RZ také ukázali, zapracovat ale musím na vyrovnanosti svých výkonů v průběhu celého závodu. Vyzdvihnout musím každopádně rychlost našich soupeřů. Myslím si, že hned první závod sezóny potvrdil, že boje v naší třídě budou letos ještě vyrovnanější, než v loňské sezóně,“ hodnotí první start Filip Mareš.

V rámci PEUGEOT TOTRAL RALLY CUPu posádka obsadila druhé místo, ve velmi nabité třídě 6 potom místo třetí. Ve čtvrtek ve večerních hodinách našeho času startuje tato posádka v národních barvách za tým ACCR CZECH TEAM na  Azores Airlines Rallye v kategorii U27. Příští start v rámci TrueCam Mistrovství ČR v rally 2017 je čeká na 52. Rallye Šumava ve dnech 21. – 22. dubna 2017.

Vytisknout

Diskuze: Posádka Autoklub Peugeot Rally Talent bodovala na 36. Valašské rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Konec dobrý, všechno dobré

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud