45. Rallye Český Krumlov s nabitým seznamem přihlášených!

Pavel Kacerovský, 17. května 2017, 10:52 Google+

Do oblíbené českokrumlovské soutěže, kterou pořádá ÚAMK Automotoklub Rallye Český Krumlov a ČK motorsport, se letos přihlásilo 79 posádek, které budou usilovat o body do FIA European Rally Trophy a TrueCam Mistrovství České republiky v rally. Jde o podobné číslo jako loni.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: peugeot sport

Sdílejte článek

45. Rallye Český Krumlov se může pyšnit hvězdným seznamem přihlášených, kterému dominuje tovární posádka týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký a Pavel Dresler. „Naším cílem je navázat na předchozí dvě vítězství. Obě soutěže jsme absolvovali bez problémů a zvítězili s velkým náskokem. Doufám, že podobně se nám bude dařit také na jihu Čech,“ uvedl největší favorit soutěže.

Stejně jako v dosavadním průběhu šampionátu na něj budou útočit především Václav Pech a Jan Černý, kteří rovněž disponují technikou v podobě vozu kategorie R5. Poprvé v Krumlově pojede několikanásobný mistr Německa Matthias Kahle (Škoda Fabia R5). Celkem 35 posádek figuruje na seznamu přihlášených do Autoklub Mistrovství ČR v rally historických automobilů. Pět jezdců bude usilovat o Pohár pořadatele. Ani letos nechybí Rallye Legendy Show – největším tahákem je účast Itala Alessandra Pasqualeho s nádherným vozem Lancia 037 Rally.

Program českokrumlovské rallye začíná ve středu seznamovacími jízdami, večer se mohou diváci s jezdci potkat na Holkově při tradičním setkání. To hlavní vypukne v pátek odpoledne úderem půl čtvrté, kdy 45. ročník soutěže odstartuje. Začínat se bude tradičně v Birell Rallye Aréně na českobudějovickém výstavišti, kde dopoledne od 10:30 proběhne také shakedown. Na jezdce čeká v pátek a v sobotu šestnáct rychlostních zkoušek.

I letos se vedle klasické rallye pojede už podruhé v rámci českokrumlovské soutěže světový pohár pro vozy s alternativním pohonem – 6. New Energies Rallye Český Krumlov. Pořadateli se přihlásilo 34 posádek z osmi zemí, které vyrazí na trasu hvězdicové jízdy z Tábora a rakouského Rainbachu im Mühlkreis. Během pátku a soboty jsou pro ně připraveny náročné testy pravidelnosti vedoucí zejména po silničkách v okolí Českého Krumlova.

Vytisknout

Diskuze: 45. Rallye Český Krumlov s nabitým seznamem přihlášených!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Český Krumlov hostí druhé pohárové klání vozů Peugeot

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud