Tony Novák oslavil čtyřicítku v soutěžním automobilu

Miroslav Vebr, 11. června 2017, 17:28 Google+

Na sport, který člověk dělá s láskou, se jen tak nezapomíná. Své by o tom mohl říct i Antonín Novák. Slušovický jezdec usedl poprvé do závodního automobilu v roce 1999 a na svém triku má bohatou sbírku pohárů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
RallyCup Kopřivnice - červen

RallyCup Kopřivnice - červen | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Tony“ úspěšně krotil splašené koně pod kapotami vozů Škoda Favorit, Fabia i Felicia Kit Car a do výčtu vozů patří i Citroën Saxo Kit Car, C2 S1600 nebo Suzuki Swift S1600. Občas přišly i odstoupení, ale to už k rally patří. Svou jezdeckou kariéru zakončil v roce 2010, kdy na konci roku přebral ocenění za celkové 2. místo ve třídě A6 v rámci rallysprintů a 3. místo ve skupině A. O rok později se postavil na start Mikulášské rally ve Slušovicích, ale zde se moc nesvezl. Následovala dlouhá pauza až do první poloviny června, kdy se Antonín Novák posadil za volant Renaultu Clio R3 při Traiva Rally cupu na kopřivnickém polygonu. V únoru totiž Tonda oslavil kulaté narozeniny a jeden z dárků byl i návrat za soutěžní volant. „Jelikož jsem s Tondou veliký kamarád, přemýšlel jsem, čím bych mu udělal radost a jaký dárek k narozeninám by se mu určitě líbil. Z mnoha variant vyplynula i možnost posadit jej do R3. Společně s kamarády z velké rally-rodiny jsme hledali možnost a ta se naskytla teď. Věřím, že si Tonda závod užil, i když počasí bylo trošku proti,“ prozradil zákulisí realizace narozeninového dárku Pavel Mika. Antonína Nováka s Pavlem Mikou pojí nejenom velké přátelství, ale také společné začátky v rally, i jeden soutěžní tým.

img-responsive

RallyCup Kopřivnice - červen | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Do Renaultu si vzal Tonda Novák za spolujezdce Pavla Machalíčka. Větší radost by udělalo posádce pěknější počasí a ne déšť po dobu celého závodu. Přesto se Tonda ve startovním poli neztratil a mezi dvoukolkami obsadil pěkné 5. místo. „Jelikož bylo před závodem krásné a tropické počasí, mnoho posádek si přivezlo do Kopřivnice suché pneu. Mechanici nám je sice ještě prořezali, ale na klasické mokré pneumatiky to prostě nestačilo. Navíc po první zkoušce jsme se vrátili do servisu se zcela zamlženým oknem. Já už nějak vypadl ze závodního rytmu a nepodařilo se mi najít, čím se spouští ventilátor na odmlžování okna. Dál už jsem sice viděl, ale na jízdě bylo hodně znát, že jsem v závodním autě neseděl skoro sedm let. Ale i tak jsem se s Pavlem docela dobře pobavil. Kdyby bylo sucho, asi bychom se víc vyřádili. Před závodem mi Luba Minařík kladl na srdce, že auto pojede v Hustopečích, tak ať mu nic neudělám, proto tam byla noha na plynu klidnější. Jinak byl závod super a pro různá otestování vozů úplně ideální. Comeback ale určitě neplánuji. Ve mně ještě tluče závodní srdíčko, ale vůči mladým klukům mám už jakési zábrany. To ale neznamená, že se občas na nějaké akci neobjevím, ale jen abych se svezl pro radost. Hlavně chci velice moc poděkovat Pavlu Mikovi a jeho manželce za tento krásný dárek,“ ohlédl se za sobotním dodatečným dárkem Tonda Novák.

S dodatečnou gratulací k narozeninám přichází i redakce RallyZone.cz.

Vytisknout

Diskuze: Tony Novák oslavil čtyřicítku v soutěžním automobilu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rychlostní zkouška v historickém centru novinkou letošní Rally Bohemia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud