Právě vychází magazín Rally 5/2017

Jaroslav Jugas, 14. června 2017, 08:09 Google+

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Časopis

Časopis | foto: ALITRON CZ

Sdílejte článek

Rallye Český Krumlov – Krumlovský hattrick

Třetí vítězství v letošní sezoně i třetí krumlovské v řadě posunulo tovární dvojici Kopecký – Dresler opět blíže k zisku letošního domácího titulu.

Jan Černý – "Chceme se pořád zlepšovat"

Letošní sezóna Jana Černého (27 let) je jako na houpačce.

Pozvánka Agrotec Petronas Syntium Rally a Rally Bohemia

Martin Rada – Za hustopečskou rally stojí vynikající tým

Začátkem prázdnin na Rally Bohemia

Na směřování soutěže jsme se zeptali člena organizačního výboru Rally Bohemia a dlouholetého stavitele trati Petra Pavláta.

Dan Suchý – Rally, to je ten pravý adrenalin

Dan Suchý během své kariéry vyzkoušel spoustu motoristických disciplín. Začínal v závodech do vrchu, odkud postupně svou pozornost přesunul k okruhům. Na okruzích posbíral s vozem BMW M3 GTR spoustu cenných trofejí, ať již to byl titul vicemistra zóny střední Evropy za vozy DTM, nebo několikanásobné prvenství na prestižním domácím vytrvalostním závodě EPILOG v Brně. Od roku 2010 se však začal objevovat na tratích rally, nejprve jako spolujezdec Petra Kačírka, později také v roli pilota. Díky svým zkušenostem může na rallysport nabídnout zajímavý pohled z jiného úhlu.

Michaela Debnárová + Lucia Laurincová – Jablko nepadlo daleko od stromu

V případě slovenských děvčat Michaely Debnárové a Lucie Laurincové to platí stoprocentně.

The Most Rally – První "opravdovou" mosteckou rally vyhráli Vlček se Žákovou

Vítězství v závěru nečekaně spadlo do klína Martinu Vlčkovi s Fiestou R5.

MČR HA – Rallye Český Krumlov

Petr Michálek – Historik z Radouně

Když se řekne Jindřichohradecko, tak se každému vybaví krásné jihočeské město, které obklopuje rybník Vajgar, na jehož břehu stojí malebný zámek. Spojení se sportem zajišťovali především špičkový hokejisté jako Jan Marek, bratři Michálkové, Jiří Novotný nebo veslař Václav Chalupa. Velké spojení s rallyovým sportem byste zde ovšem hledali hodně špatně…

Historie: Předchůdci mosteckého rallysprintu

Severní Čechy nejsou zase až tak rally nepolíbeným regionem, jak se může zdát. Nejvýznamnější soutěží, která se v regionu jezdila, byla v letech 1972-1988 Rallye Sklounion Teplice. Po většinu své existence byla nedílnou součástí Mistrovství ČSSR a její náročné rychlostní zkoušky po silničkách zejména v Krušných horách a Českém Středohoří byly pověstné a dodnes na ně posádky s respektem vzpomínají. A teplická soutěž by si zasloužila díky svému významu samostatnou kapitolu.

Zdeněk Halada “80”

Zdeněk Halada, jenž letos oslavil osmdesátiny, patří k největším osobnostem československého motoristického sportu šedesátých a sedmdesátých let minulého století.

ERC: Rally Acropolis – Vyřazovací závody

Úřadující dvojnásobný mistr Evropy Kajetan Kajetanowicz vyhrál obávanou Rally Acropolis, která byla dlouhá léta nedílnou součástí MS.

Novinky kategorie R5

Stále znovu se potvrzuje, že FIA se zavedením kategorie R5 trefila do černého. Atraktivní speciály s moderními přeplňovanými motory a pohonem všech kol se rozšířily po celém světě a brzy padne hranice 500 vyrobených exemplářů. Zatímco lídr trhu M-Sport představil v Portugalsku už druhou evoluci oblíbené Fiesty R5, startovní pole by mohly obohatit i značky Opel a Proton.

Rally de Portugal – Ogierův čtyřicátý vavřín

Úřadující světový šampion Sébastien Ogier pokořil vítězstvím v Portugalsku další metu, na světové scéně uspěl už po čtyřicáté.

Quirin Muller – Pro náš tým je pocta mít WRC 2017

Česko-norský OneBet Jipocar Team zůstává jediným privátním týmem ve světovém šampionátu, který disponuje novým vozem specifikace WRC 2017. V Portugalsku OneBet Jipocar Team poprvé v sezoně nasadil dva vozy, když si kromě Madse Östberga odbýval premiéru v podpůrném šampionátu WRC Trophy Martin Prokop. To byla vhodná příležitost, abychom požádali o rozhovor dlouholetého manažera stáje MP-Sports Quirina Mullera.

Historie WRC: P + GR 1997 – V prachu evropské šotoliny

V sezoně 1997 se na soutěžní scéně poprvé objevily vozy kategorie WRC…

Vzpomínky – Timo Mäkinen (18. 3. 1938 – 4. 5. 2017)

Ve věku 79 let zemřel začátkem května legendární finský jezdec Timo Mäkinen. Patřil k první generaci "létajících Finů" a spolu s Aaltonenem zavedl jezdecký styl brzdění levou nohou. Tvrdý chlap ze staré školy slavil své největší úspěchy ještě před založením seriálu MS. V roce 1965 vyhrál slavnou Rallye Monte Carlo, na kontě má hattricky z domácí Rally 1000 jezer nebo britské RAC Rally.

World RX – Atak Volkswagenů

Až ve čtvrtém závodě letošní sezony skončila série Mattiase Ekströma, který vyhrál úvodní tři podniky letošního ročníku mistrovství světa v rallykrosu. V Belgii se z vítězství radoval jezdec Volkswagenu Johan Kristoffersson, V Anglii si pro vítězství po dlouhých 455 dnech dojel jeho týmový kolega Petter Solberg.

Vytisknout

Diskuze: Právě vychází magazín Rally 5/2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Uzávěrka přihlášek na Rally Bohemia se blíží!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud