Jan Černý se postaví na start Rally Bohemia

Petr Eliáš, 27. června 2017, 09:31 Google+

Posádka MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu Jan Černý - Petr Černohorský se Škodou Fabia R5 je připravena na start Rally Bohemia.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jan Černý se spolujezdcem Petrem Černohorským využili pauzu vzniklou vynecháním Rally Hustopeče k pečlivé přípravě na jednu z nejtěžších soutěží sezony TrueCam mistrovství České republiky v rally, kterou je Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Legendární soutěž známá technicky náročnými rychlostními zkouškami převážně na kvalitním asfaltu bude letos čtvrtou domácí soutěží, kde se posádka MOGUL ŠKODA ACA RACING představí. Ve třech předchozích startech v MČR v rally Jan Černý s Petrem Černohorským vždy soutěž dokončili s kvalitním bodovým ziskem a dvakrát dokonce na stupních vítězů. V průběžném pořadí je tak posádka bílo modro červené Škody Fabia R5 na třetím místě a jejím cílem bude z Rally Bohemia přivézt další body do hodnocení velmi kvalitně obsazeného šampionátu.

Rally Bohemia, která startuje v sobotu 1. července ve městě automobilů Škoda v Mladé Boleslavi, nabídne ve dvou etapách v podhůří Jizerských hor a na Mladoboleslavsku celkem jedenáct rychlostních zkoušek. Díky svému formátu, kdy start soutěže proběhne v sobotu odpoledne, je už od shakedownu soutěž hojně navštěvována diváky. Každoročně také Rally Bohemia přiláká na start nějakého známého soutěžního jezdce a letos se v barvách značky MOGUL objeví špičkový soutěžní jezdec let minulých, kterým je Roman Kresta. Diváci si tedy při sledování letošní Rally Bohemia zcela jistě přijdou na své a Jan Černý jménem celého MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu všechny zve k návštěvě této velmi pěkně obsazené soutěže, kde odstartuje s Petrem Černohorským se špičkovým soutěžním vozem Škoda Fabia R5 se startovním číslem 3 na dveřích.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Start na Rally Bohemia bereme s Petrem se vší vážností, jakou start na velmi kvalitně obsazené soutěži českého mistrovství vyžaduje. Předchozí Rally Hustopeče jsme neměli v plánu a mohli jsme se tak na dvoudenním testu připravit opravdu pečlivě. Víme, že nás čeká těžká soutěž s velmi silnými soupeři, mezi kterými tentokrát bude i Roman Kresta, s nímž jsem sdílel jednu etapu mé soutěžácké kariéry. Je to samozřejmě ohromě motivující startovat proti tak kvalitnímu soutěžákovi, kterým Roman je a zvlášť, když pojede také v barvách MOGULu. Tenhle týmový mini souboj ale není to hlavní, co budeme na Rally Bohemia řešit. Čeká nás tady kompletní domácí špička na těžkých tratích a z našeho pohledu je nutné bodovat a udržet si pořadí v mistráku, které je pro nás důležité. Boduje se pět ze sedmi soutěží a body z Bohemky tak jsou pro nás hodně důležité. Těším se, že se Škodou Fabia R5 si s Petrem vychutnáme zdejší krásné rychlostní zkoušky, které nám už loni hodně seděly, ale tehdy nám u naší S2000 kousek před cílem nevydržel motor a museli jsme ze třetího místa odstoupit. Věřím, že dnes jsme připraveni, jak nejlépe můžeme být, a z celého týmu cítím odhodlání na Rally Bohemia uspět. Já i Petr jsme v přípravě udělali vše, abychom dobře reprezentovali všechny naše partnery. Pokud máte o prvním prázdninovém víkendu volno, tak si nenechte Rally Bohemia ujít a přijďte nám fandit.“

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý se postaví na start Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Zážitkový program Barum Czech Rally Zlín letos ještě atraktivnější!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud