Břetislav Enge - Lucie Engová obhájili vítězství na Rally Bohemia Historic

Aleš Holakovský, 4. července 2017, 14:39 Google+

Posádka Břetislav Enge - Lucie Engová na Škodě 130 LR podruhé zvítězila v absolutní klasifikaci Rally Bohemia Historic, a to pouze o dvě desetiny sekundy před Stanislavem Budilem – Petrem Vejvodou na BMW 2002 TI. Model Škoda 130 LR si tak připsal na Bohemii již čtvrté vítězství v MČR HA v řadě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Liberecký Břetislav Enge již poněkolikáté potvrdil, že je specialistou na Rally Bohemia, a s dcerou Lucií na místě spolujezdkyně obhájili své vítězství z loňska. Závod měl velmi dramatický průběh. Těsný souboj mezi bývalým okruhovým mistrem Evropy Břetislavem Engem a Stanislavem Budilem trval celý víkend a nic nebylo jasné doslova až do posledních metrů soutěže. Břetislav Enge měl na poslední rychlostní zkoušce Staroměstská v Mladé Boleslavi krizovou situaci a na chvíli se dokonce ocitl na travnatém břehu vedle tratě. V cíli mu však ještě dvě desetiny sekundy z původního několikasekundového náskoku zbyly k dobru. Díky tomu tak stále platí, že Rally Bohemia Historic v rámci Mistrovství České republiky od svého vzniku v roce 2014 ještě nepoznala jiný vítězný vůz než Škodu 130 LR.  

Třetí místo s pouze pětisekundovou ztrátou na vítěze si z Mladé Boleslavi odvezli po velké stíhací jízdě další z favoritů soutěže, Chodové Jan Frei – Petr Šlegl na další Škodě 130 LR. Ti si zároveň připsali zdaleka nevyšší počet vítězství na rychlostních zkouškách, když po celou soutěž stahovali téměř dvouminutovou ztrátu způsobenou ulomenou řadící pákou. Ta se jim ulomila hned na začátku prvního průjezdu nejdelší rychlostní zkoušky Zlatá, kterou tak absolvovali pouze na jeden rychlostní stupeň. O šanci na vítězství je připravilo zejména zrušení druhého průjezdu nejdelší nedělní rychlostní zkoušky Radostín v důsledku předchozí havárie. Dvě vyhrané rychlostní zkoušky si připsali i Petr Hustý – Václav Tesař, ovšem na RZ5 Zlatá havarovali do příkopu, ze kterého ani přes pomoc diváků už svůj mohutný Mercedes 190 E nevyprostili. Čtvrté místo obsadila po technické závadě Lancie Delta loni stříbrného Lubomíra Sychry rodinná posádka Vratislava a Nikoly Hýbnerových na Peugeotu 205 Gti. Elitní pětku uzavřeli s již větším časovým odstupem Michal Pokorný a Ivo Vybíral na BMW 318. O šesté místo a zároveň vítězství ve třídě E1 se přetahovala dvojice posádek na Škodách Favorit Marek Štuksa – Ondřej Novák a Vlastimil Čuřín – Petr Vorel, když se v cíli mohli radovat o sedm sekund prvně jmenovaní. Mezi ně se na sedmé místo ještě vklínili minutovou penalizací zatížení Miroslav Krejsa – Veronika Krejsová na pohledném Opelu Ascona A. Pro ně mělo však určitě největší význam to, že se jim podařilo Rally Bohemia, po loňském odstoupení hned za startem, letos dokončit až do cíle.               

 

Vítězové jednotlivých kategorií jsou následující:

Kategorie 2 (automobily z let 1970-1975): Stanislav Budil – Petr Vejvoda, BMW 2002 TI; Kategorie 3 (automobily z let 1976-1981): Jaroslav Pelcner – Jaroslav Pelcner jun., Škoda 110 R; Kategorie 4 (automobily z let 1982-1990): Břetislav Enge – Lucie Engová, Škoda 130 LR; Kategorie 5 (automobily z let 1991-1996):  Jaromír Kovanda – Eva Čiháková, Škoda Favorit 136 L.

Kompletní výsledky a veškeré informace z letošního 44. ročníku Rally Bohemia najdete na oficiálních stránkách soutěže www.rallybohemia.cz. Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO.

Vytisknout

Diskuze: Břetislav Enge - Lucie Engová obhájili vítězství na Rally Bohemia Historic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Peugeot 206 WRC Štěpána Vojtěcha v cíli Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud