Když se v autě sejdou tři

Jiří Dokulil, 3. srpna 2017, 08:50 Google+

Naplno od začátku až do konce. Takový byl jediný možný recept na úspěch při skvěle obsazené pačejovské rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Pačejov (CZE)

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na té se mezi 134 zúčastněnými posádkami sešlo i 15 vozů kategorie R5. Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou si po dvou nepovedených soutěžích ve „velkém“ šampionátu už nutně potřebovali spravit chuť a dali si za cíl přinejmenším zopakovat loňské čtvrté místo. Pomoci jim k tomu měla jejich vyléčená „fordice“, která absolvovala rozsáhlou ozdravnou kůru a všechny šrámy z Hustopečí již měla důkladně zahojené.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Do Pačejova se zásadně jezdí v kraťasech a s úsměvem. Místní soutěž totiž proslula nejen pěkným počasím a vysokými teplotami, ale především zapálenými pořadateli, kteří dokážou i ve skromných podmínkách připravit velice hodnotný závod. Při pohledu na oblohu si tak Martin s Jindřiškou mohli odpočinout od obvyklé pneumatikové rulety a užívat si každý závodní kilometr v příjemném prostředí. Jediným otazníkem zůstávalo, v jaké kondici se představí jejich znovu narozená Fiesta R5. „Nezbývá než chválit, jak pořadatele podniku za skvěle odvedenou práci, tak mechaniky za oživení fordice po úderu v Hustopečích. Jakoby se nic nestalo, protože auto fungovalo od prvních kilometrů naprosto skvěle, reagovalo na moje pokyny a jelo se nám výborně,“ zhodnotil úvodní sekci „Vlčák“, kterému při první zastávce u mechaniků patřilo čtvrté místo, s minimální ztrátou na medailové pozice. Veškeré ambice na posun kupředu však vzaly za své v okamžiku, kdy si k Martinovi a Jindřišce přisedl do auta nezvaný host. „Přisedla si k nám migréna a bylo po pohodě. Několikrát jsem si říkal, že bude lepší skončit, neriskovat, ale v záplavě adrenalinu jsme nakonec pokračovali. Bylo to sice trápení, ale za těch pár tolik potřebných bodů to stálo,“ odhalil největší brzdu svých medailových ambicí Martin.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

I s tímto handicapem si však reprezentanti Svarmetal Motorsportu počínali velice dravě a kromě zrychlujícího Odložilíka nemuseli řešit žádné útoky zezadu. Nakonec na jejich straně stál i potřebný kousek štěstí, neboť Odložilíkův defekt pneumatiky v samotném závěru jim pomohl, aby si kýžené čtvrté místo dokázali udržet. V týmu tak po dvou nezdarech konečně mohla zavládnout spokojenost. „S Jindřiškou jsme se shodli, že Pačejov opět nezklamal a že se tam budeme rádi vracet. Získané body mají pro nás vzhledem k vyrovnanosti tabulky Poháru 2+ prakticky cenu zlata,“ uzavřel svoje hodnocení „Vlčák“. Jindřiška jeho slova doplnila: „Pačejov si i letos udržel vysokou laťku. Perfektně zorganizovaná soutěž, krásné tratě a jako vždy přátelské prostředí. Doufám, že se organizátorům podaří uspořádat i další ročníky, protože sem se každý rád vrací.“

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Pačejovská „brambora“ vynesla reprezentantům Svarmetal Motorsportu důležité body za třetí místo v klasifikaci Poháru 2+, které jim pomohly k udržení průběžného vedení v tomto seriálu. Vyhráno však zdaleka ještě nemají – před závěrečnou soutěží ve Vsetíně vedou před Jaromírem Tarabusem a Danielem Trunkátem o pouhé dva body. Nyní už ale svoji pozornost obracejí k přípravám na zlínskou Barum Czech Rally Zlín, která se uskuteční o posledním prázdninovém víkendu.

Vytisknout

Diskuze: Když se v autě sejdou tři

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

V Pačejově Krajča vítězný, Mika šestý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud