Agrotec Czech Abarth Team poprvé na barumce

Agrotec Autoklub, 22. srpna 2017, 19:34 Google+

Letošní Barum Czech Rally Zlín bude obohacena o českou premiéru v podobě značky Abarth. Nový závodní speciál vám představíme servisní zóně v rámci zázemí týmu AGROTEC CZECH ABARTH TEAM. Přijďte se z námi podívat do expozice a prohlédněte si nový model Abarth 124 Rally, který je odkazem původní model z roku 1972.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: www.agrotecautoklub.cz

Sdílejte článek

Základem modelu Abarth 124 Rally je kompaktní kabriolet Fiat 124 Spider, který si ale z původního modelu vypůjčil v podstatě jen vzhled. Technická stránka vozidla je kompletně vyměněna v čele přeplňovaným motorem Bialbero o zdvihovém objemu 1,8 litru, který podává jmenovitý výkon 300 koní a na zadní nápravu posílá rovných 450 Nm. Motor je kombinován s šestistupňovou sekvenčně řazenou převodovkou s pádly pod volantem. S přihlédnutím k faktu, že automobil váží pouze 1020 kilogramů, dostává 124 Rally do vínku zajímavý poměr váhy a výkonu – dokonce v rámci své rally kategorie maximální možný 3,4 kg/hp.

Maximum třídy 4 v České republice

V rámci FIA se Abarth 124 Rally řadí do kategorie R-GT, přičemž v České republice s ním bude startovat dvojice Martin Rada – Jaroslav Jugas ve třídě 4. Automobil tak musí být samozřejmě vybaven bezpečnostním rámem, výztuhami dveří, speciálním odpružením, hardtop střechou, bočními okny z lexanu a střešním větracím otvorem. Výkonem motoru si Abart 124 Rally nic nezadá s kategorií R5, takže kromě zajímavého vzhledu si diváci s každým průjezdem užijí i příjemnou zvukovou kulisu.

Jak už bylo zmíněno výše, hnaná je pouze zadní náprava se samosvorným diferenciálem, což je příslibem emotivní podívané. Jak Abarth 124 Rally jezdí se můžete podívat ve videu plném ostrých průjezdů zatáček na hraně přetáčivosti.

Vytisknout

Diskuze: Agrotec Czech Abarth Team poprvé na barumce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Průvodce nedělní Barumkou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud