Na Barumce Krajča s Obadalem s poháry

Miroslav Vebr, 31. srpna 2017, 20:30 Google+

Tři vozy Renault ze slušovické dílny Lubomíra Minaříka na startu Barum Czech Rally Zlín 2017, z toho dva v cíli. Petr Krajča navíc jako vítěz třídy 8 a Milan Obadal druhý v „pětkách“. Černý Petr zůstal v rukou Pavlíně Tydlačkové.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Barum rally je obrovský pojem pro každého soutěžáka a každý jezdec chce být na startu nejpopulárnější soutěže u nás. Pojďme se v krátkosti ohlédnout za počínání tří posádek využívající techniku Minařík racing týmu.

Petr Krajča – Jan Houšť (Renault Clio Sport) -  52. místo absolutně, 18. místo 2WD, 27. místo absolutně MČR, 9. místo 2WD CZ, 1. místo třída 8

„Když se řekne na želechovických pasekách Barum rally, tak je to obrovský svátek. A proto i my jsme se museli tohohle svátku zúčastnit. Na minulý rok nemáme úplně nejrůžovější vzpomínky, ale tak to někdy chodí. I letos se nám defekty nevyhnuly, první jsme „chytli“ už na shakedownu. Na shakedownu jsme svezli naše nejlepší partnery jako poděkování za spolupráci. Petr se rozehřál před noční městskou RZ a bylo to poznat, protože jsme přenocovali na 2. místě se ztrátou 3,8 vteřiny na Michala Vaňharu. Sobotní etapa byla velmi náročná už z toho pohledu, že jsme šli spát někdy kolem jedné ráno a vstávali okolo 8 hodiny. První průjezd Biskupic se nám moc nepovedl a tak jsme věděli, že budeme muset zabrat na dalších zkouškách. Semetín se nám povedl, ale Troják byl bohužel zrušen. Po servisu nás čekala RZ Březová, kde jsme dostali od Michala Vaňhary docela „obklad“ a tak jsme se smířili s tím, že on si jede prostě jiné závody (smích) a naše ztráta narostla na 15,4 vteřiny. RZ Biskupice nám prostě nesedla, ale první záchvěv přišel na RZ Semetín, kdy se nám podařilo Vaňharu porazit. S Petrem jsme si řekli, že zkusíme zabrat na Trojáku, to se nám povedlo, jenže v cíli jsme zjistili, že náš největší soupeř odstoupil na poloosu. V sobotu jsme auto odevzdali do uzavřeného parkoviště na 1. místě ve třídě s náskokem 51,9 vteřiny. Věděli jsme, že nás naše RZ teprve čekají. V neděli jsme začali velmi dobře na Majáku a pak se nám povedla i Pindula, kde jsme navýšili náskok na 1 minutu a 22 vteřin. Na Košíkách jsme dostali asi 3 km před cílem defekt, a tak jsme museli zpomalit. Po servisu jsme se s Petrem domluvili, že už pojedeme hlavou tak, abychom se vyvarovali zbytečných chyb. Samozřejmě na Pinduli to ve slavném vracáku nešlo bez zatáhnutí rukávu, když jsme tam viděli tu obrovskou smečku pasekářů svlečených do půl těla. Poslední RZ letošní krásné Barum rally jsme jeli velmi opatrně. Poděkování patří naším partnerům, Minařík racing za výborně připravené auto a všem, kdo nám drželi palce. A teď už je jen otázka, co pojedeme letos, protože jsem zjistil, že v RSS sérii jsme 1. a v MČR 3. v naší třídě. A teď už je jenom na mě, jak šikovný budu ve funkci manažera a s čím a kde pojedeme příští rok. Ještě jednou moc děkuji všem fanouškům, partnerům, rodinám, přítelkyni protože bez vás by to nešlo,“ popsal průběh Barumky ze svého pohledu Jan Houšť.

Milan Obadal – Roman Švec (Renault Clio R3) – 53. místo absolutně, 19. místo 2WD, 28. místo MČR, 19. místo 2WD CZ, 4. místo RC3, 2. místo třída 5 CZ

Krátce před soutěží došlo k výměně spolujezdce, kdy na místo Vladimíra Osičky usedl do  horkého sedadla spolujezdce Roman Švec. Nově složená posádka se rychle sžila a zlínskou rally dotáhla úspěšně do konce.

Pavlína Tydlačková – Jiří Hlávka (Renault Clio Sport) – odstoupila v 5. RZ z důvodu  poškozeného ramena.

„Barum Rally je pro mě srdeční záležitost, třikrát se nám podařilo dojet ji až na cílovou rampu. Letošní ročník jsme nastoupili s novou technikou - Renault Clio sport. Moji prokletou městskou speciálku, kde se mi každým rokem odporoučela převodovka, jsme prodali, neboť jsem z této zkoušky měla velký respekt. Spíše jsem čekala, kdy se zase něco pokazí, což se naštěstí nestalo. Vše fungovalo až do RZ5 Březová, kdy se na rovince před brzdami do retardéru ozvala rána, která se nám nezdála s Jirkou úplně v pohodě, a po ujetí dalších cca 200 metrů se auto za malým horizontem na místě zastavilo. Kvůli urvané nápravnici vyletěla poloosa z převodovky. Problém se bohužel nepodařilo vyřešit a my, i přes všechny marné pokusy, museli odstoupit. Barumka je pro mě tedy stále velkým rallyovým snem o dokončení bez problémů. Doufám, že se na start teto krásné soutěže postavíme i příští rok. Jirka Hlávka i všichni kluci v Minařík racing fungovali skvěle. Tímto všem mnohokrát děkuji,“ vysvětlila odstoupení Pavlína Tydlačková.

Vytisknout

Diskuze: Na Barumce Krajča s Obadalem s poháry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Tak trochu jiná Barumka ...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud