ACCR CZECH TEAM vítězně na Barum Czech Rally Zlín

RallyZone.cz, 1. září 2017, 19:07 Google+

Po vítězství v rámci týmové soutěže se ACCR CZECH TEAMu podařilo stejný úspěch zopakovat i na Barum Czech Rally Zlín. Prvenství na domácím podniku katapultovalo český reprezentační tým na třetí místo v kategorii ERC Teams.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Letošní ročník Barum Czech Rally Zlín se zařadí mezi ty nejnabitější v historii. Ve špičkové konkurenci se neztratily ani posádky ACCR CZECH TEAMu. Nejlépe se opět vedlo Filipu Marešovi, když skončil v hodnocení ERC Junior U27 druhý za vítězným Zawadou. Připsal si tak další cenný úspěch a vyšvihl se na průběžnou třetí příčku v hodnocení své kategorie. „S konečným výsledkem jsem spokojený, ale hodně času jsme ztratili kvůli defektu. V té době jsme bojovali o vítězství na domácí soutěži, takže nás prázdná pneumatika trochu zamrzela. V závěru jsme měli problémy se spojkou, ale podařilo se nám dojet až do cíle,“ zhodnotil své vystoupení Filip Mareš, který do týmového hodnocení připsal body za první místo.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Krásných 18 bodů za druhé místo v rámci týmového hodnocení připsal Dominik Brož, který se vrátil zpět za volant Peugeotu 208 R2. V průběhu celého víkendu zajížděl velmi dobré časy, až technické problémy jej v závěru srazily na pátou příčku hodnocení ERC Junior U27. „Celý víkend se mi dařilo, ale jsem trochu zklamaný, protože jsme měli problémy s motorem a elektronikou, které se nám nepodařilo úplně vyřešit. Ale dojeli jsme až do cíle a získali drahocenné body, takže jsme spokojeni,“ řekl Dominik Brož.

Velké naděje se vkládaly i do Jana Černého, který chtěl navázat na pódiové umístění z loňského ročníku. Od úvodních kilometrů šel Jan Černý za svým cílem a postupně se dostal do souboje s Marijanem Griebelem o vítězství v rámci ERC Junior U28. Bohužel, defekt na RZ 12 znamenal konec nadějí na prvenství. A přestože se dokázali Černý s Černohorským na posledním testu vyhoupnout na druhou příčku v hodnocení ERC Junior U28, příbramský pilot v cíli neskrýval zklamání: „Nejsem moc spokojený, protože jsem chtěl bojovat o vítězství v juniorech a také o dobré umístění v celkové klasifikaci. Ale měli jsme smůlu, potkal nás defekt. Je to součást hry, ale stejně mě to mrzí, protože jsme byli na dobré pozici. Jízda se mi dařila, věřil jsem si, postupně jsme se zlepšovali, užíval jsem si to. Pořád je ještě hodně věcí, na kterých musíme zapracovat.“

Zdroj: Klára Sobotková
Media a komunikace, Autoklub ČR

Vytisknout

Diskuze: ACCR CZECH TEAM vítězně na Barum Czech Rally Zlín

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Mareš s Hlouškem vítězi premiérového ročníku Peugeot Total Rally Cupu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud