Kdo vyhraje podporu Autoklubu ČR a sezonu v závodním voze Peugeot 208 R2?

RallyZone.cz, 24. října 2017, 08:36 Google+

Mostecký polygon se o posledním říjnovém víkendu stane dějištěm finálového kola soutěže Autoklub Peugeot Rally Talent 2018. Z dvanácti vybraných závodníků bude v neděli vyhlášen ten nejlepší, který za volantem závodního Peugeotu 208 R2 absolvuje Rally Sprint serii 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Autoklub Peugeot Rally Talent

Autoklub Peugeot Rally Talent | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

V zářijovém semifinálovém kole byla odbornou porotou vybrána dvanáctičlenná skupina těch nejlepších potenciálních závodníků. Ti se právě teď připravují na velké národní finále, které se bude konat na polygonu v Mostě. Závodníky o soutěžním víkendu čeká náročný program a výběr toho nejlepšího bude pro porotu určitě pořádným oříškem.

Čtvrtečním příjezdem a rozhovory bude finále definitivně odstartováno. V pátek závodníci předvedou svoji fyzickou zdatnost při sportovních aktivitách, technické znalosti a poprvé vyrazí na závodní trať v  sériovém Peugeotu 208 1.2 PureTech 110k. Sobota bude rozhodující. Nejen, že budou prověřeny jezdecké a sportovní schopnosti, ale také mediální a marketingové znalosti, které správný rallyový pilot musí zvládat ve své  budoucí závodní kariéře. V rámci Rally školy budou účastníci finálového kola seznámeni s řády a teorií, kterou potom musí aplikovat v praxi při své závodní jízdě. V podvečer budou vybráni čtyři postupující do posledního soutěžního dne. Ten už vybraná čtveřice absolvuje společně se spolujezdci, které si sami vybrali. V neděli v 17:00 hodin bude konečně vyhlášen vítěz, který vyhraje sezonu s vozem Peugeot 208 R2 v Rallysprint serii 2018 s podporou Autoklubu ČR a jeho partnerů, kterým je zejména Peugeot Sport Česká republika.

Motivací a vzorem bude začínajícím závodníkům zajisté stávající posádka Autoklub Peugeot Rally Talent 2016 Filip Mareš a Honza Hloušek, která v letošním roce dosáhla skvělých úspěchů jak na domácí, tak evropské půdě. Porota bude opět ve složení právě z této úspěšné dvojice, společně se zkušeným rallyovým jezdcem Jiřím Kalistou a šéfredaktorem časopisu Faster Jakubem Rejlkem, manažerem APRT Stanislavem Kafkou, sportovním instruktorem Jakubem Čečelským nebo Tomášem Pochopem, jenž stál za účastí Štěpána Vojtěcha ve WRC a spolu s Adamem Eliášem budou posuzovat zejména komplexnost finalistů mimo soutěžní automobil.

Do velkého finále Autoklub Peugeot Rally Talent 2018 postoupili (v abecedním pořadí):

  • Jan Dvořák
  • Radek Franc
  • Matyáš Homola
  • Max Hönig
  • Jakub Lavický
  • Tereza Machová
  • Matěj Sitník
  • Filip Šimík
  • Daniel Tomek
  • Tomáš Uher
  • Tomáš Vlček
  • Lukáš Wudy

Vstup pro diváky a fanoušky je možný po celý průběh konání finálového kola. Proto neváhejte a přijeďte podpořit svého favorita přímo na mostecký polygon.  Aktuální informace přímo z finálového klání mohou zájemci sledovat také na facebookovém profilu Autoklub Peugeot Rally Talent. Účastníkům přejeme hodně štěstí a pevné nervy.

Internet a sociální média:

 

Autor: Klára Sobotková, Autoklub ČR

Vytisknout

Diskuze: Kdo vyhraje podporu Autoklubu ČR a sezonu v závodním voze Peugeot 208 R2?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Vlastimil ZIGO – rally dělám pro radost

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud