Mikuláš Rally se hlásí již poosmé o slovo!

Roman Ordelt, 14. listopadu 2017, 08:21 Google+

Oblíbená Mikulášská rally ve Slušovicích opět uzavře sezonu českého rallysportu. Letošní osmý ročník se pojede v sobotu 2. prosince pod názvem CBS CARBOSPED MIKULÁŠ RALLY FOREVER 2017. Závěrečná soutěž zapsaná v kalendáři Autoklubu České republiky se uskuteční jako volný podnik charakteru exhibice. Pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota připravili trať ve stejné podobě jako v předchozích letech, měří celkem 63 km a obsahuje 5 rychlostních zkoušek na dvou úsecích s názvy Dostihovka okruh a Fagus Lípa v celkové délce 29 km.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mikuláš Rally s centrem ve Slušovicích je každoročně tradičním rozloučením s rallyovou sezonou. Nejinak tomu bude i při letošním osmém pokračování. „Soutěž si získala mezi týmy a fanoušky značnou oblibu a už má vybudovanou za předchozí léta pevnou tradici. Vycházíme opět z osvědčeného modelu harmonogramu soutěže a stavby tratě z minulých ročníků. Diváci se mohou těšit opět na atraktivní průjezdy na okruhu kolem dostihové dráhy ve Slušovicích i klasickou erzetu z Lípy přes Zádveřice do Slušovic,“ pověděl Josef Minařík, předseda organizačního výboru a pokračoval: „Změnili jsme přejezdovou trasu, když z rychlostní zkoušky Fagus Lípa pojedou soutěžní vozy přes Neubuz a letiště Bílá Hlína, abychom se vyhli slušovickému náměstí, kde bude souběžně probíhat jarmark. S vedením města Slušovice máme velmi dobré vztahy a vzájemně  si vycházíme vstříc.“

Během sobotního dopoledne se uskuteční technické přejímky, letos proběhnou opět v dílnách Minařík Racing v Nových Dvorech a dále seznamovací jízdy (7 – 10:30 hodin). Výdej itinerářů začne v pátečním večeru v penzionu Kopná v Podkopné Lhotě a bude pokračovat během sobotního rána v prostorách ředitelství rally umístěném opět v nové administrativní budově firmy Fagus v Nových Dvorech (u banky) v blízkosti servisní zóny. Ta bude umístěna na zpevněných prostorách v areálu firem Fytos, nové „AB“ a Zaremba. „Byl otočen průjezd servisem, výjezd je umístěn na parkovišti u firmy Greiner v Nových Dvorech. Kontrolu přeskupení najdeme na točně u nového AB ve směru z Nesňálovy louky,“ upřesnil Minařík. První vůz vyjede na trať tradičně v 11:30 hodin při výjezdu ze servisního parkoviště, cíl soutěže je situován při vjezdu do uzavřeného parkoviště u firmy Gazel v Nových Dvorech v 15:36 hodin.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen proběhne tradičně v Derby clubu (sud) u dostihové dráhy ve Slušovicích. Vyhlášení moderují herci Lukáš Langmajer a Karel Zima. Propustnost tratě činí 80 posádek, přičemž uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena na pátek 24. listopadu. „Počítáme s přihlášením zhruba šedesáti posádek, spokojeni budeme s padesátkou vozů na startu. Co se týče vozového parku, mohou startovat všechna vozidla, co mají platnou homologaci a prošla povinným jarním testováním. Zkrátka od soudobých vozů až po historické vozy,“ upřesnil Josef Minařík, šéf organizačního výboru CBS CARBOSPED MIKULÁŠ RALLY FOREVER 2017.

Další informace budou postupně zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz, www.autosport.cz a v příštích tiskových informacích. Na webových stránkách si soutěžící mohou stáhnout přihlášku i zvláštní ustanovení, která byla schválena Autoklubem České republiky v těchto  dnech. Fanoušci rallysportu se mají první prosincovou sobotu ve Slušovicích při rozloučení s letošní sezonou rallysportu opravdu na co těšit!

Vytisknout

Diskuze: Mikuláš Rally se hlásí již poosmé o slovo!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Breen a Léfebre by měli v Austrálii dle Mattona přidat

Citroën chce po Breenovi a Lefebvrovi zvýšit rychlost a více riskovat

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud