Hvězdy, show, akce i havárie na Setkání mistrů

Petr Eliáš, 20. listopadu 2017, 18:05 Google+

Šestnáctý ročník motoristické show Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové nabídl všechna lákadla, která diváci v motorsportu hledají.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Lucie Vondřičková - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Již šestnáctý ročník Global Assistance Setkání mistrů se uskutečnil v sobotu 18. listopadu na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Více než šest tisíc diváků se po dva dny těšilo z pestré směsice závodní techniky, kterou reprezentovali zástupci z rally, rallycrossu, autokrosu a také z Dakaru. Do Sosnové letos na pozvání pořadatelů dorazily dvě světové legendy motoristického sportu první velikosti, kterými byl dvojnásobný mistr světa z rally Ital Miki Biasion a Fin Markku Alén, kteří za dva dny rozdali tisíce podpisů fanouškům. Ti na ně při Setkání mistrů číhali doslova na každém kroku a oba matadoři světové rally se dočkali nejednoho doslova dojemného setkání s jejich obdivovateli z České republiky, kteří měli mnohdy první možnost v životě tyto hvězdy spatřit na vlastní oči. Oba závodníci navíc předvedli, že to za volantem stále velmi dobře umí, a diváci je mohli vidět v soutěžním Abarthu 124 Rally třídy R-GT, legendárním Fordu Escort RS Cosworth a v moderní Škodě Fabia R5. Při exhibici dakarského monstra Ford Ranger předvedl Tomáš Ouředníček divákům sílu a krásu dakarských vozů a připomněl tak Dakar Setkání, které se v Sosnové odehraje příští rok v březnu.

Diváci, kteří navštívili XVI. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové mohli mimo jiné vidět vystavený dakarský speciál Peugeot 3000 DKR, který zvítězil na loňském Dakaru, a třeba také Škodu Fabia R5 továrního týmu Škoda Motorsport, kterou do Sosnové doprovodila kompletní posádka letošních mistrů ČR v rally Jan Kopecký – Pavel Dresler. Společná autogramiáda všech hvězd setkání mistrů nabídla divákům jedinečnou možnost získat autogramy od automobilových závodníků, kteří se v obdobné sestavě jen těžko ještě někdy sejdou pohromadě.

V závodní části Global Assistance Setkání mistrů se bojovalo o vteřiny ve všech disciplínách a nebyla nouze ani o krizové okamžiky. Jednu z havárií na Setkání mistrů má na svědomí česká legenda motorsportu Břetislav Enge, který svojí buggy otočil na střechu v přímém souboji se svým synem Tomášem Enge. Diváci na zaplněných tribunách sosnovského autodromu mohli sledovat také úžasnou práci za volantem, kterou předváděl mladý a nadějný jezdec mistrovství světa v rally Fin Teemu Suninen, který si v Sosnové vyzkoušel rallycrossovou Škodu Fabia S1600. Diváci, kteří dorazili na autodrom do Sosnové už během sobotního dopoledne, mohli vidět v akci první ryze elektrický soutěžní speciál Hiper MK1, který na trati předvedl český soutěžní jezdec Jan Černý. Bohužel technika si postavila hlavu a do odpoledních jízd již nesmírně rychlý elektrický automobil nenastoupil.

Mezi soutěžními jezdci byl nejrychlejším závodníkem XVI. Global Assistance Setkání mistrů Martin Vlček s Fordem Fiesta R5, který ve finále porazil Poláka Grzegorze Grzyba se Škodou Fabia R5. Absolutně nejrychlejším autokrosařem se v Sosnové na Setkání mistrů stal Petr Nikodém, který vyhrál i Superfinále. Nejrychlejším rallycrossařem Setkání mistrů byl Fin Teemu Suninen.

Sledujte web www.autodrom.cz a facebook Autodrom Sosnová, kde se dozvíte více informací.

Vytisknout

Diskuze: Hvězdy, show, akce i havárie na Setkání mistrů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Setkání mistrů

Setkání mistrů ve fotogalerii

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud