Valašská rally ValMez 2018 nabírá svou podobu

Tomáš Plachý / Dušan Póč, 8. prosince 2017, 16:32 Google+

Nedávné zveřejnění kalendáře Mistrovství České republiky v rally 2018 znamená pro fanoušky rally jednu jistotu. Prvním podnikem sedmidílného seriálu bude 37. ročník Valašské rally ValMez. Populární soutěž se uskuteční ve dnech 23. - 25. března 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Valašská rally ValMez 2018 otevře, stejně jako letos na jaře, seriál dvoudenních automobilových soutěží. Centrem rally a hostitelem hlavního doprovodného programu se posedmnácté stane město Valašské Meziříčí. Kopřivnický polygon automobilky Tatry pak poskytne účastníkům valašské automobilové soutěže servisní zázemí.

S podobou letošního jarního šestatřicátého ročníku zůstane shodný formát závodu: pátek až neděle. Kromě tradičních předstartovních procedur odstartuje rally oficiálně na valašskomeziříčském náměstí v pátek v podvečer přejezdem soutěžních posádek přes rampu. Na centrální plochu města se posádky vrátí v neděli odpoledne.

V sobotu zahájí sportovní část programu rally shakedown v Kopřivnici a následný ostrý start z prostoru servisní zóny. Od tohoto momentu čeká na posádky mnoho novinek. Některé měřené úseky doznaly zásadních změn, další se do harmonogramu Valašské rally ValMez vracejí po mnoha letech a připravovány jsou rovněž úseky, které budou mít při Valašce premiéru.

„Pracujeme na přípravě nového ročníku v duchu toho, co jsem sliboval. Chceme vrátit Valašku na úseky, které byly v minulosti součástí našeho závodu. Po sérii jednání si troufám tvrdit, že se nám to daří a na posádky čeká technická a sportovně náročná soutěž. Už nyní chci všechny zájemce o start uklidnit. Na polygonu v Kopřivnici plánujeme odjet méně než deset procent celkové délky rychlostních zkoušek,“ naznačuje předseda organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

Na detailnější informace ohledně trati je samozřejmě zatím brzy. Avšak již nyní je možné prozradit, že pracovní harmonogram obsahuje 15 RZ situovaných do osmi úseků. Pořadatelé očekávají při celkové kilometráži přibližně 600 km, 160 až 170 km měřených testů. Sedm v sobotní a dalších osm pak v nedělní etapě. Včetně dvou průjezdů na polygonu Tatra.

„Na polygonu nepojedeme ani okruhový, nýbrž klasický test ve stylu rychlostní zkoušky. Další dvě divácké zkoušky chystáme na sobotní večer a na neděli do Valašského Meziříčí. Osobně ale předpokládám, že o vítězi sedmatřicáté Valašky se rozhodne někde jinde. Máme připraveny jeden více než dvacetikilometrový úsek a další tři s délkou nad deset kilometrů. Každý z nich jistě prověří rychlost posádek i přípravu vozů na novou sezonu,“ odkrývá pořadatelské karty Jaromír Tomaštík.

Informačním kanálem 37. Valašské rally ValMez 2018 se stane postupně aktualizovaná internetová stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži naleznou zájemci také na facebookovém profilu Valašská Rally Valmez.

Vytisknout

Diskuze: Valašská rally ValMez 2018 nabírá svou podobu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Eriksen, Torstein

Ostberg prodává svůj Ford, ale na příští rok má čtyři možnosti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud