Gekon Racing odstupuje z role promotéra Peugeot Total Rally Cupu

RallyZone.cz, 17. ledna 2018, 18:36 Google+

Po neúspěšném jednání ohledně podoby druhého ročníku značkového poháru Peugeot, především co se týče navýšení stávajících prémií vítězným posádkám, se Gekon Racing rozhodl odstoupit z role promotéra a organizátora značkového poháru Peugeot.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Soutěžní pohár proklientsky oblíbené vozy Peugeot 208 R2 odstartoval letos na jaře při obnovené premiéře Valašské rally. Peugeot Total Rally Cup, který se představil na pětici českých rally se sedmi přihlášenými posádkami, přinesl ve svém premiérovém ročníku zajímavé souboje, z nichž jako vítěz vyšel ostřílený Filip Mareš se spolujezdcem Janem Hlouškem.

Gekon Racing, zkušený promotér poháru Citroën a oficiální distributor závodních vozů a dílů Peugeot a Citroën, pohár Peugeot Total Rally Cup v prvním roce zaštítil a postaral se také o jeho organizaci. Již od počátku však promotér poháru Tomáš Pletka apeloval na zvýšení finančních prémií pro vítězné posádky, které nebyly dostatečně motivující: „Bohužel se nám nepodařilo s partnery poháru naplnit požadovaný rozpočet, který byl předložen na podzim roku 2017. Pilotní ročník poháru byl uskutečněn z omezených zdrojů, které měly být v roce 2018 navýšeny, což se mělo promítnout především na finančních odměnách vítězným posádkám. Jednání o případném snížení startovného v poháru nebo o možnosti zvýšení prémií pro posádky bohužel úspěšné nebylo, proto jsme se s realizačním týmem dohodli na odstoupení z role promotéra poháru a na tom, že pohár letos organizovat nebudeme. Byť nás tato změna velmi mrzí, není bohužel možné pohár za stávajících rozpočtových podmínek organizovat, ani jej dotovat z vlastních zdrojů.“

Na poháru Peugeot Total Rally Cup spojili síly nejen tradiční partneři automobilové značky Peugeot, společnosti Total a Gefco, ale i dlouholetí partneři Gekon Racing – společnosti Dallmayr, Pirelli, Rohozec, All4Car, Freem, Renovak, či mediální partneři – časopis Topgear, Speed, Rally, Auto4drive či www.rallylife.cz. „Všem našim partnerům patří velké poděkování. Díky nim byl první ročník poháru i jeho zázemí v servisních zónách pětice vybraných rally na špičkové úrovni,“ upřesnil Pletka z Gekon Racing.

I přes rozhodnutí nepokračovat v promotérství poháru zůstává Gekon Racing v roli oficiálního distributora závodních vozů a dílů Peugeot a Citroën.Za účelem české reprezentace projednává pro rok 2019 možnost organizace poháru s širším vymezením pro vozy kategorie R2

Zdroj: Kateřina Ptáčková (PR)

Vytisknout

Diskuze: Gekon Racing odstupuje z role promotéra Peugeot Total Rally Cupu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

RUFA SPORT Team v sezóne 2017 – 3.časť

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud