Kowax Valašská rally živě na ČT Sport

Tomáš Plachý, 19. února 2018, 15:30 Google+

Svým způsobem unikátní zážitky nejen podél tratí rychlostních zkoušek nabídne úvodní podnik Mistrovství České republiky v rally - 37. Kowax Valašské rally ValMez. Ta se v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice uskuteční ve dnech 23. – 25. března 2018. Pro fanoušky, kteří na Valašsko a Lašsko nezamíří, ale i pro domácí, jež nemají možnost přímé účasti, zabezpečil pořadatel Valašky dva živé televizní přenosy z nedělního programu automobilové soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Živé televizní přenosy v českém měřítku novinkou nejsou. Pamětníci si jistě vzpomenou na živá vysílání z městského prologu při rally v Mladé Boleslavi, ze Sosnové či v rámci Barum rally. V roce 2012 pak zatím naposledy přenášel živě čtyři rychlostky zlínské Barumky zahraniční sportovní kanál. Od té doby bylo možné bezprostřední záběry z rally sledovat pouze na internetu.

Pořadatelský tým 37. Kowax Valašské rally ValMez 2018 však tvrdě zapracoval na tom, aby tento stav změnil. Podařilo se to!

„Na základě naší iniciativy jsme v polovině srpna začali jednat s ČT Sport a ještě před Vánocemi jsme dopracovali technickou stránku přímých přenosů a rozmístění televizních kamer,“ poznamenal s radostí šéf organizačního týmu sedmatřicáté Valašky Jaromír Tomaštík a dodal: „Nebylo to však vůbec jednoduché. Dostali jsme prostor mezi dlouhodoběji naplánovanými přenosy, do něhož jsme se museli vtěsnat. Proto je nedělní harmonogram soutěže plně přizpůsoben právě televizním přenosům na ČT Sport. Jsem ale přesvědčen o tom, že průběh Valašky tato organizační opatření neovlivní.“

Fanoušci rallysportu se mohou těšit na téměř dvě hodiny živého vysílání z letošní Kowax Valašské rally ValMez. V neděli 25. března 2018 od 12 do 13:30 hodin nabídne stanice ČT Sport souvislý přenos z RZ 12 Tatra (start 12:05) a RZ 13 Tatra (start 12:24) z kopřivnického polygonu. Projekt Valaška Live se potom přesune do Juřinky. Odtud mohou televizní diváci sledovat od 15 hodin závěrečný test soutěže RZ Juřinka. Dvacetiminutový přenos nabídne živý vstup z cíle poslední rychlostní zkoušky ve Lhotce nad Bečvou, kde ČT Sport zprostředkuje divákům bezprostřední dojmy nejúspěšnějších posádek 37. ročníku valašské soutěže před příjezdem na cílovou rampu na náměstí ve Valašském Meziříčí.

„Aby měli diváci u obrazovek možnost vidět to nejatraktivnější, zapracovali jsme i na časech startů nejrychlejších posádek do erzet 12 a 13. Časový odstup mezi starty je tak pouhých devatenáct minut. Jistě si řeknete, jak je to možné? Dvanácté rychlostní zkoušce bude předcházet kontrola přeskupení, z níž pojedou posádky do třicetiminutového servisu ve dvouminutových intervalech. Následně absolvují první průjezd. Po projetí deseti soutěžních vozů se posádky z čela průběžného pořadí začnou řadit v sudé minutě ke startu do rychlostky číslo třináct. Tím zaručíme maximální atraktivitu televizního přenosu z obou kopřivnických zkoušek. Po třináctém testu následuje další přeskupení, které startovní pole opět srazí. Během necelých tří hodin tak posádky vlastně budou v servisním areálu Tatry nebo jeho blízkém okolí i fyzicky, takže fanoušci rally získají dostatek prostoru a času se s nimi potkat, vyfotografovat či se s nimi pobavit,“ vysvětlil Jaromír Tomaštík.

Živé vysílání zmiňovaných rychlostních zkoušek 37. Kowax Valašské rally ValMez 2018 si však kromě diváků u televizních obrazovek užijí také fanoušci u trati. Přímý přenos ČT Sport budou moci na dvou velkoplošných obrazovkách sledovat příznivci rallysportu v kempu Pod hrází na Bystřičce v blízkosti diváckého místa JTRT Arena při RZ 9 / 14 Bystřička a u diváckého místa v těsné blízkosti Masného průmyslu Krásno při RZ 10 / 15 Juřinka.

„Těší nás, že se tento průkopnický čin podařilo dotáhnout do zdárného konce. Doufáme, že nás i další pořadatele v tomto snažení do budoucna podpoří motoristická autorita, Autoklub ČR. Mohl by ze své pozice pomoci nejen s vyjednáváním, ale také s finanční stránkou věci. Myslím si, pokud by přenosy na ČT Sport byly pravidelnější, určitě by to v celku muselo být pro jednotlivé pořadatele výhodnější. Jsem v tomto směru optimista, protože naše jednání s představiteli České televize byla velmi vstřícná a jak my, tak i oni, jsme se snažili najít řešení vedoucí k naplnění projektu Valašky Live,“ řekl Jaromír Tomaštík, předseda organizačního výboru 37. Kowax Valašské rally ValMez 2018.

Informačním kanálem 37. Kowax Valašské rally ValMez 2018 je stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži naleznou zájemci také na facebookovém profilu Valašská Rally Valmez.

Vytisknout

Diskuze: Kowax Valašská rally živě na ČT Sport

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Neuville dokázal získat jako třetí neseveřan vítězství ve Švédsku

Rally Sweden: Neuville získává vítězství a stává se tak třetím neseveřanem,…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud