ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Filip Mareš v novém týmu s Fabií R5

RallyZone.cz, 14. března 2018, 19:15 Google+

Třicátým sedmým ročníkem Valašské rally odstartuje letošní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Kromě účasti tradičních předních posádek se příznivci naší domácí scény mohou těšit na velký přestup talentovaného Filipa Mareše do prestižní kategorie R5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ACA Škoda Autoklub Team

ACA Škoda Autoklub Team | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

Díky partnerství Autoklubu České republiky se společnostmi Škoda AUTO a Autocentrála, vznikl nový tým ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM.

Filip Mareš patří bezesporu mezi nejvýraznější juniorské jezdce českého šampionátu a právě proto dostal příležitost k přestupu do nejvyšší kategorie.

„Poslední dvě sezóny jsme společně s Honzou Hlouškem startovali s podporou Autoklubu České republiky v rámci projektu Autoklub Rally Talent. Doma v Čechách se nám, mimo jiné, podařilo dvakrát vybojovat titul Juniorských mistrů a loni i titul ve „dvoukolkách“. Také mezi evropskými juniory jsme bojovali až do posledního závodu o prventství. Nakonec jsme skončili třetí. Přesto jsme, myslím, zanechali při premiérové sezóně velmi slušný dojem,“ ohlíží se za uplynulými sezónami semčický jezdec a pokračuje: „Otázku přestupu do silné čtyřkolky kategorie R5 jsme začali řešit již v první polovině loňské sezóny a variant bylo zpočátku více. Nám ale nešlo o to, si za každou cenu půjčit vůz kategorie R5, vyrazit na závody a po sezóně nevědět co dále.  Vše jsme opravdu pečlivě zvažovali, chtěli jsme dlouhodobý, smysluplný projekt se silnými partnery. Proto jsem opravdu štastný, že se podařilo propojit Autoklub České republiky se silnými partnery, v čele se společnostmi Autocentrála a Škoda Auto. Spolu s Honzou Hlouškem tak budu mít skvělou příležitost, závodit v barvách nově vzniklého ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu. Za to jsem opravdu velmi vděčný a všem partnerům projektu za to děkuji. Skutečně velikou přidanou hodnotu pak vidím v zázemí týmu Romana Kresty. Roman byl celé dětství mým velkým vzorem a na spolupráci s ním a celým týmem KRESTA RACING se už opravdu velmi těším,“ neskrývá své nadšení šestadvacetiletý pilot.

„Jsem si vědom toho, že přestup do kategorie R5 ze slabších „erdvojek“ nebude ničím snadným. Současně jsem ale přesvědčený, že v týmu ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM budeme mít pro náš přechod ty nejlepší možné podmínky. Škoda Fabia R5 je navíc špičkou ve své kategorii. Přesto si ale neděláme žádné přehnané ambice na umístění. Zpočátku nám půjde především o sbírání zkušenosti a naším hlavním cílem je vykazovat progresivní postup. Vím, že se mi tu nabízí obrovská příležitost a já hodlám udělat maximum pro to, abych ji využil,“ komentuje plány na sezónu Filip Mareš.

Přípravu vozu a technické záležitosti týmu bude mít na starosti Roman Kresta se svým týmem: „Po dlouhé době vznikl projekt výchovy mladého českého jezdce s podporou silných partnerů. Hodně mi to připomíná můj přestup do absolutní špičky před osmnácti lety. Je to, dle mého, logické pokračování juniorského projektu Autoklubu, kterého se Filip účastnil, kde prokázal svoje kvality a získal cenné zkušeností. Myslím si, že je jedním z mála, kdo má předpoklady k naplnění této myšlenky. Já mu k tomu předám všechny moje zkušenosti. Jsem rád, že tento projekt vznikl a děkuji všem partnerům za jeho uskutečnění“, dodává Roman Kresta.

Eduard Skaba, majitel společnosti Autocentrála s.r.o. říká: „Naše společnost tradičně podporuje mladé jezdce, třináct let jsme provozovali svůj dealerský tým v seriálu Škoda Octavia Cup. Nově vzniklý ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM, s podporou Škody AUTO a výborným technickým zázemím Romana Kresty, je skvělým pokračováním našich aktivit v motoristickém sportu. Filip Mareš má před sebou ojedinělou šanci pokračovat ve své skvěle rozjeté kariéře. Nejen, že je dobrým jezdcem, ale je také velmi pracovitý, postupuje po logických krůčcích a neztrácí pokoru“.

Stanislav Kafka, viceprezident AČR pro automobilový sport:  „AČR  uvádí v život projekty, které podporují naše mladé a talentované jezdce. Pokud je průběh takového projektu úspěšný, je naší snahou dovést ho až k nejvyšším cílům. Dvě sezóny s Filipem a Honzou v rámci Rally Talentu překonaly naše očekávání. Proto je vznik ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu logickým pokračováním“.

Zdroj: Klára Sobotková, Autoklub ČR

Vytisknout

Diskuze: ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Filip Mareš v novém týmu s Fabií R5

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Citroën a Meeke chtějí přesvědčit Loeba k navýšení počtu startů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud