KIT racing ve Valmezu se změnami

Miroslav Vebr, 15. března 2018, 18:28 Google+

Tři soutěžní vozy a s nimi tři změny představí na úvodním podniku mistrovství ČR v rally ve Valašském Meziříčí KIT racing. Otrokovický tým budou na Kowax Valašská Rally Valmez 2018 zastupovat Lumír Firla, Lukáš Matěna a Radim Vavřík.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Již za pár dní se otevře nový ročník domácích automobilových soutěží. Úvodní závod se opět rozjede na Valašsku, konkrétně ve Valašském Meziříčí. Kowax Valašská Rally Valmez 2018 má ve svém harmonogramu 15 rychlostních zkoušek s více jak 172 ostrými kilometry. Ve velmi zajímavé startovní listině jsou i tři posádky, jež využívají techniku z dílny KIT racing. Dvě dvojice usednou do Mitsubishi Lancer EVO IX a jedna posádka využije potenciál vozu Peugeot 208 R2.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Dušek, František

S představením jednotlivých posádek začněme ve třídě 6, která je silně obsazena Peugeoty 208 R2. Právě do tohoto vozu usedne na Valašsku Lumír Firla Jedenačtyřicetiletý jezdec z Orlové tak naváže na úspěšný start z loňského roku, kdy poprvé ve své sportovní kariéře startoval na soutěžích s dvoukolkou. Při Barum rally 2017 obsadil v nabité konkurenci výborné 6. místo ve třídě. Ve Valašském Meziříčí si po boku Lumíra odbude premiéru Jakub Kotál. „Zimní přestávka byla moc dlouhá, neboť mne již delší dobu svrbí ruce. Proto se i já velmi těším na Valašskou rally, až opět usednu do soutěžního vozu a pevně sevřu závodní volant. Přede mnou stojí nová výzva v podobě sezóny ve dvoukolce. Vloni na Barumce jsem si Peugeota cvičně vyzkoušel a zjistil jsem, že i s jednou poháněnou nápravou je pěkné závodění. Tentokráte to ale bude kompletní sezóna „velkého“ mistráku s tímto vozem. Těším se i na novou spolupráci s Kubou Kotálem, jenž střídá Zdeňka Jůrku. Konkrétní cíle do závodu si nedávám žádné – chci si dobře zazávodit a získat dobré umístění,“ představil dvojí změnu Lumír Firla.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Dušek, František

Ve třídě 3 bude mít KIT racing dvojí zastoupení. Lukáš Matěna se na českých a slovenských soutěžích pohybuje od roku 2015 a vždy startoval i na Valašce. Královéhradecký pilot by rád navázal na výsledky z roku 2016 nebo z loňska. Předloni s Mitsubishi skončil absolutně 13. a vloni obsadil se stejným vozem skvělé třetí místo ve třídě 3. Také u tohoto jezdce dochází ke změně na pravé sedačce.  „Po zimní pauze se moc těším na návrat na rychlostní zkoušky. Letos se chci zaměřit na český mistrák „velkých“ soutěží, tudíž je pro mne start ve Valašském Meziříčí povinností. Díky rodinným povinnostem Lukáše Hlaváče, který zůstává pro letošní sezónu doma, vedle mne na Valašce usedne velký pohodář Pavel Zalabák. Tým je v plné síle a všichni jsme velmi natěšeni. Věřím, že si závod já i Pavel perfektně užijeme. Nezbývá, než doufat v pěkné počasí a všem posádkám držet palce,“ podělil se o dojmy před první soutěží Lukáš Matěna. 

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Druhé Mitsubishi deváté vývojové řady bude vodit po rychlostních zkouškách Radim Vavřík. Zlínský jezdec startoval na Valašce třikrát a nejlepší výsledek zajel v roce 2015, kdy dokončil rally na 14. místě. Radima pro Valašku opouští jeho stálý spolujezdec Tomáš Plachý a diktát uslyší od další české ikony rallyového sportu. „Po zimní pauze se moc těším na kluky z teamu i na svezení. Můj obvyklý spolujezdec Tomáš má na Valašce pořadatelské povinnosti a já jsem moc rád, že si můžu zkusit zazávodit s další legendou tohoto sportu Jardou Novákem. “Dědka” znám od svých dětských let a myslím, že to bude pohoda plná zkušeností stejně jako s Tomášem. V rally jsem stále začátečník, tudíž zkušený spolujezdec, který poradí, opraví a zařve, je pro mne nutností. KIT je připraven jako vždy a já doufám v pohodový závod a cílovou vlajku za námi,“ prozradil před Valaškou Radim Vavřík.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Dušek, František

Nezbývá, než popřát všem posádkám, které se postaví na start Kowax Valašská Rally Valmez 2018 příjemnou soutěž.

Vytisknout

Diskuze: KIT racing ve Valmezu se změnami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mogul Dakar setkání

Co nabídne MOGUL Dakar Setkání

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud