Dakar zima nezastaví – aktuální informace

Petr Eliáš, 17. března 2018, 14:21 Google+

Jeden den zbývá do MOGUL Dakar Setkání v Sosnové. Písek vystřídal sníh, ale Dakar bude.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mogul Dakar setkání

Mogul Dakar setkání | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Dakar, to je nejtěžší dálková rally na světě. Dakar, to je kamení, bláto a písek. Český Dakar, to bude letos nejspíše sníh. V neděli 18. března se na Autodromu v Sosnové uskuteční největší české setkání závodníků z Dakaru a z dalších dálkových offroadových soutěží. Pořádně našlapaný seznam přihlášených a tisíce diváků, kteří se do Sosnové v neděli chystají, se ale budou muset připravit na poněkud jiné kulisy, které k dakarské rally až tolik nepatří. Prudká změna počasí přinesla do Sosnové sníh. Pro dakaristy, kteří se v posledních letech probíjejí dunami Jižní Ameriky, nebude sníh úplným překvapením, protože na některých místech jej viděli na trati Dakaru i letos, kdy v nejvyšších partiích And sněžilo. Za sněhem tedy není nutné jezdit do Jižní Ameriky, či do Alp, stačí v březnu do Sosnové u České Lípy na MOGUL Dakar Setkání.

Program MOGUL Dakar Setkání se uskuteční i přes sněhovou pokrývku a proklatě nízko umístěnou rtuť teploměru v NEZMĚNĚNÉ POODOBĚ. Nikdo z účastníků kvůli sněhu svou účast neodřekl a offroadoví fanoušci nebudou mít problém se počasí přizpůsobit. Pořadatelé ale rozhodně doporučují, abyste ze skříní ještě vytáhli zimní oblečení a dobrou obuv. Pak si MOGUL Dakar Setkání v Sosnové užijete i přes nečekanou bílou nadílku a budete moci navštívit i offroadovou část okruhu, kam bude letos divákům umožněn přístup. Na všem je třeba hledat pozitiva a třeba dakarské speciály na bílém podkladu krásně vyniknou a radost budou mít fotografující fanoušci.

Diváci se mohou při MOGUL Dakar Setkání těšit na celkem 20 kamionů z Dakaru, 15 offroadových závodních automobilů a k tomu několik motocyklů a čtyřkolek. Z těch největších hvězd jmenujeme účast týmu Tatra Buggyra Racing a jezdců Martina Kolomého a Martina Šoltyse, Big Shock Racing Martina Macíka, Barth Racing, Klymčiw Racing, MRG Racing, South Racing a další. Diváci se budou moci setkat i s oběma dámskými účastnicemi letošního Dakaru, kterými jsou Olga Roučková a Gabriela Novotná. Lákadlem je jistě i účast týmu MKR Technology, který pro zahraniční závodníky připravuje pro Dakar kamiony Renault. Uvidíte konkrétně trucky Renault CBH 4x4, přezdívaný Sherpa (s čumákem), který bude pilotovat Holanďan Martin van den Brink. Druhý Renault Trucks K520 4x4 (trambusový) bude řídit Marcel Sítník. V Sosnové se v neděli také uskuteční vzpomínka na dakarského závodníka s kamionem LIAZ Radka Fencla, který tragicky zahynul nedaleko autodromu v Sosnové. Při té příležitosti dojde k jedinečnému setkání bývalých závodníků LIAZu, kteří budou u ex-dakarských speciálů LIAZ podepisovat pro tuto příležitost speciálně vydaný plakát.

Více informací na www.autodrom.cz 

Vytisknout

Diskuze: Dakar zima nezastaví – aktuální informace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris - Nagle, Paul

Meeke lituje promarněné šance: Měl jsem vše k tomu, abych vyhrál

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud