Jan Kopecký bude bojovat o čtvrtý titul mistrů ČR v řadě

RallyZone.cz, 19. března 2018, 19:25 Google+

Tovární posádka Jan Kopecký /Pavel Dresler ve voze ŠKODA FABIA R5 v barvách české trikolóry zaútočí na 4. titul mistrů ČR v řadě za sebou ... starty v domácím šampionátu jsou důležitou součástí marketingových aktivit na domácím českém trhu ... juniorská dvojice Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen využijí Kowax Valašskou Rally ValMez jako přípravu pro Rally Korsika, příští podnik rallyového mistrovství světa ...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan - Dresler, Pavel / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel / Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

ŠKODA FABIA R5 bude při úvodním podniku Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích (MČR), na Kowax Valašské Rally ValMez (23. – 25. 3.) hojně zastoupena. Tovární tým ŠKODA Motorsport na start vyšle osvědčenou posádku Jan Kopecký/Pavel Dresler (CZE/CZE) a dvojici Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen (NOR/NOR), která první závod Mistrovství ČR pojme i jako přípravu na Rally Korsika, součást mistrovství světa. Vůz Jana Kopeckého je na počest kulatého výročí založení samostatné Československé republiky vyveden v barvách české trikolory. Na domácí půdě chce pokračovat ve vítězné sérii a pokusit se v letošní sezóně vybojovat čtvrtý mistrovský titul v řadě. Na kvality vozů ŠKODA FABIA R5 z mladoboleslavské dílny sází celkem devět týmů, do soutěží různých tříd je přihlášeno celkem 23 soutěžních vozů značky ŠKODA.

Jan Kopecký je nejúspěšnější český soutěžní jezdec posledních let. Dosud získal celkem pět mistrovských titulů. První vybojoval v roce 2004, další přidal již se současným navigátorem Pavlem Dreslerem v sezoně 2012. Od roku 2015 následovala série třech titulů a šňůra šestnácti vítězství v nepřetržité řadě. V této vítězné sérii chce Kopecký s vozem ŠKODA FABIA R5 pokračovat i letos.

„S Pavlem se chceme pokusit najít správné tempo, aniž bychom přitom zbytečně riskovali. Očekávám, že naši soupeři budou ještě silnější. Fanoušci se mohou těšit na napínavé souboje. Nemůžu se dočkat, až se svým vozem ŠKODA FABIA R5 nastoupím na start před českým publikem a zaútočím na čtvrtý mistrovský titul v řadě,“ popisuje své ambice tuzemská rallyová jednička a pilot továrního týmu Jan Kopecký. Jeho týmoví kolegové Ole Christian Veiby a Stig Rune Skjaermoen využijí první podnik českého mistrovství k tomu, aby se připravili na příští závod mistrovství světa – Rally Korsika.

Angažmá mladoboleslavského továrního týmu v mistrovství České republiky je i nadále důležitou součástí aktivit na podporu domácích prodejů vozů ŠKODA. Zájemci z řad fanoušků rally si opět budou moci osobně ověřit kvality nových automobilů ŠKODA při zkušebních jízdách přímo v místech konání některých mistrovských soutěží, kde se budou prezentovat autorizovaní obchodníci z daných lokalit. Kromě vozů pro zkušební jízdy bude představena také nabídka ŠKODA Originálního příslušenství, ŠKODA E-shopu nebo finanční služby ŠKODA Finance.

Návštěvníci mohou po celý rok pokoušet štěstí ve hře o dlouhodobou zápůjčku nového automobilu značky ŠKODA a soutěžit o další zajímavé ceny. ŠKODA Motorsport parky v servisním zázemí vybraných rallye tradičně nabídnou řadu aktivit pro celou rodinu.

„Chceme být zastoupeni nejen na rychlostních zkouškách, ale chceme být vidět také v zázemí jednotlivých podniků. Našim cílem je představit vozy a služby se značkou ŠKODA v atraktivním prostřední špičkového motorsportu. Věříme, že si k nám najdou cestu fanoušci rallye i rodiny s dětmi,“ zdůrazňuje šéf ŠKODA AUTO Česká republika Luboš Vlček.

Od svého prvního nasazení při Rallye Šumava Klatovy v dubnu roku 2015, kdy byla poprvé nasazena, nebyla ŠKODA FABIA R5 továrního týmu ŠKODA Motorsport, posádky Jan Kopecký/Pavel Dresler v Mistrovství České republiky poražena. Tato působivá úspěšná série potvrzuje kvality českého soutěžního speciálu, který se těší velké popularitě i mezi soukromými týmy. Kromě tovární posádky se letošního seriálu zúčastní řada dalších privátních týmů s vozy ŠKODA – některé z nich s podporou autorizovaných obchodních partnerů značky. Ve spolupráci se společností Autosalon Klokočka Centrum pokračuje tým Vojtěcha Štajfa, Autokomplex Menčík pro sezonu 2018 podpoří Tomáše Pospíšilíka. Pod záštitou Autoklubu ČR startuje zcela nový projekt, v jehož rámci ACA Autocentrála podpoří vstup talentovaného Filipa Mareše mezi českou soutěžní špičku.

„Jsme rádi, že v domácím šampionátu uvidíme na startovní rampě a tratích rychlostních zkoušek stále více vozů ŠKODA FABIA R5. Od roku 2015 jsme celosvětově prodali již více než 170 závodních speciálů modelu FABIA R5. S naším klientským programem chceme v rámci možností podporovat aktivity těchto týmů na celém světě,“ vysvětluje šéf týmu ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek.

Zdroj: Škoda Motorsport

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký bude bojovat o čtvrtý titul mistrů ČR v řadě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

RUFA SPORT v sezóne 2018 vo FIA ERC a MSR Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud