KOWAX Valašskou rally odstartuje žák osmé třídy

Tomáš Plachý / Dušan Póč, 22. března 2018, 15:23 Google+

S Valašskou podle pravidel: to je další žákovský projekt pořadatele 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018, společnosti JTRT pro s.r.o., který už zná své vítěze. A že bylo v této soutěži, do níž se zapojilo pět základních škol valašskomeziříčského regionu, o co hrát. Nejlepší třídní kolektivy druhých, čtvrtých, šestých a osmých tříd získaly jako cenu výlet. Nejlepší jednotlivec pak v pátek 23. března v 17 hodin odmávne posádku se startovním číslem 1, tedy tovární dvojici Škody Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler, a vyšle ji do bojů o její čtvrtý valašský titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Póč, Dušan

Sdílejte článek

Jak už jsme při prezentaci bezpečnostního projektu S Valašskou podle pravidel zmínili, uskutečnil se ve dvou vlnách. V té první se žáci zapojených základních škol zúčastnili tematického dopoledne na téma bezpečnosti silničního provozu. A to za přítomnosti zástupců Policie ČR, zdravotnických záchranářů z Nemocnice Valašské Meziříčí, valašskomeziříčského Hasičského záchranného sboru a BESIPu. Pořádající společnost JTRT pro, s.r.o. zastupovali herečka a automobilová závodnice Olga Lounová, herci a soutěžáci David Suchařípa a Lukáš Langmajer a valašští automobiloví závodníci Silvestr Mikuláštík a Jaroslav Pešl. Tato dvoudenní únorová část projektu S Valašskou podle pravidel našla zázemí v divadelním sálu Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí v zámku Žerotínů.

Svým způsobem mnohem zásadnější se ovšem pro školáky stalo praktické pokračování projektu. Při něm se ukázalo, kdo z nich byl při zmiňovaných besedách pozorný a jaké mají děti znalosti z pravidel silničního provozu. Žáci zapojených škol 2., 4., 6., a 8. tříd totiž podstoupili ve svých školách a třídách speciální testy. Druháci pracovali s obrázkovými úkoly, pro jejich starší kamarády byly připraveny klasické otázkové kvízy. Na zodpovězení otázek měly děti dvacetiminutový limit. „Brzy se ukázalo, že byl hodně nadhodnocen. Nejrychlejší nám testy vraceli v čase kolem šesti, sedmi minut, ve dvojnásobném pak ti nejpomalejší,“ uvedl Jaromír Tomaštík, šéf organizačního týmu 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018.  

 

A kdo tedy v soutěži S Valašskou podle pravidel uspěl nejlépe?

Z vítězství mezi druháky (cena dopolední návštěva ZOO Ostrava a odpolední exkurze do DINO PARKU Ostrava) se raduje Základní škola v Lešné u Valašského Meziříčí.

Stejným směrem pojede i nejúspěšnější čtvrtá třída soutěže (cena dopolední návštěva expozice Světa techniky U6 Ostrava a odpolední exkurze do DINO PARKU Ostrava), kterou se stala 4. A ze ZŠ Šafaříkova – Valašské Meziříčí.

Nejlepší šesťáci zůstanou na Valašsku, resp. na moravsko-slovenském pomezí. Čeká je dvoudenní výlet do Javorníků s noclehem ve srubových chatkách horského hotelu Kohútka v nadmořské výšce 913 m.n.m.. Vítězem se stala 6. B, rovněž ze Základní školy Šafaříkova – Valašské Meziříčí.

Třídenní pobyt v hotelu ve Vysokých Tatrách s ubytováním v hotelu Satel v Popradu a s výletem lanovkou na Skalnaté pleso je určený pro nejlepší třídu osmého ročníku. V této kategorii vyhrála 8. A ze ZŠ Křižná – Valašské Meziříčí.

Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční v pátek 23. března 2018 od 16:30 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí, kde zástupci vítězných tříd převezmou poháry a dárkové certifikáty.

Před 17. hodinou pak přijde na startovní rampu celkový vítěz projektu S Valašskou podle pravidel. Tím je žák 8. C Základní škola Šafaříkova – Valašské Meziříčí Jan Křenek. Jeho posledním úkolem projektu S Valašskou podle pravidel je odstartovat první posádku 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018.

Informačním kanálem 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018 je stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži naleznou zájemci také na facebookovém profilu Valašská Rally Valmez.

Vytisknout

Diskuze: KOWAX Valašskou rally odstartuje žák osmé třídy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Výtvarná soutěž Nakresli rally zná své vítěze

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud