KOWAX Valašskou rally odstartuje žák osmé třídy

Tomáš Plachý / Dušan Póč, 22. března 2018, 15:23 Google+

S Valašskou podle pravidel: to je další žákovský projekt pořadatele 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018, společnosti JTRT pro s.r.o., který už zná své vítěze. A že bylo v této soutěži, do níž se zapojilo pět základních škol valašskomeziříčského regionu, o co hrát. Nejlepší třídní kolektivy druhých, čtvrtých, šestých a osmých tříd získaly jako cenu výlet. Nejlepší jednotlivec pak v pátek 23. března v 17 hodin odmávne posádku se startovním číslem 1, tedy tovární dvojici Škody Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler, a vyšle ji do bojů o její čtvrtý valašský titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Póč, Dušan

Sdílejte článek

Jak už jsme při prezentaci bezpečnostního projektu S Valašskou podle pravidel zmínili, uskutečnil se ve dvou vlnách. V té první se žáci zapojených základních škol zúčastnili tematického dopoledne na téma bezpečnosti silničního provozu. A to za přítomnosti zástupců Policie ČR, zdravotnických záchranářů z Nemocnice Valašské Meziříčí, valašskomeziříčského Hasičského záchranného sboru a BESIPu. Pořádající společnost JTRT pro, s.r.o. zastupovali herečka a automobilová závodnice Olga Lounová, herci a soutěžáci David Suchařípa a Lukáš Langmajer a valašští automobiloví závodníci Silvestr Mikuláštík a Jaroslav Pešl. Tato dvoudenní únorová část projektu S Valašskou podle pravidel našla zázemí v divadelním sálu Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí v zámku Žerotínů.

Svým způsobem mnohem zásadnější se ovšem pro školáky stalo praktické pokračování projektu. Při něm se ukázalo, kdo z nich byl při zmiňovaných besedách pozorný a jaké mají děti znalosti z pravidel silničního provozu. Žáci zapojených škol 2., 4., 6., a 8. tříd totiž podstoupili ve svých školách a třídách speciální testy. Druháci pracovali s obrázkovými úkoly, pro jejich starší kamarády byly připraveny klasické otázkové kvízy. Na zodpovězení otázek měly děti dvacetiminutový limit. „Brzy se ukázalo, že byl hodně nadhodnocen. Nejrychlejší nám testy vraceli v čase kolem šesti, sedmi minut, ve dvojnásobném pak ti nejpomalejší,“ uvedl Jaromír Tomaštík, šéf organizačního týmu 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018.  

 

A kdo tedy v soutěži S Valašskou podle pravidel uspěl nejlépe?

Z vítězství mezi druháky (cena dopolední návštěva ZOO Ostrava a odpolední exkurze do DINO PARKU Ostrava) se raduje Základní škola v Lešné u Valašského Meziříčí.

Stejným směrem pojede i nejúspěšnější čtvrtá třída soutěže (cena dopolední návštěva expozice Světa techniky U6 Ostrava a odpolední exkurze do DINO PARKU Ostrava), kterou se stala 4. A ze ZŠ Šafaříkova – Valašské Meziříčí.

Nejlepší šesťáci zůstanou na Valašsku, resp. na moravsko-slovenském pomezí. Čeká je dvoudenní výlet do Javorníků s noclehem ve srubových chatkách horského hotelu Kohútka v nadmořské výšce 913 m.n.m.. Vítězem se stala 6. B, rovněž ze Základní školy Šafaříkova – Valašské Meziříčí.

Třídenní pobyt v hotelu ve Vysokých Tatrách s ubytováním v hotelu Satel v Popradu a s výletem lanovkou na Skalnaté pleso je určený pro nejlepší třídu osmého ročníku. V této kategorii vyhrála 8. A ze ZŠ Křižná – Valašské Meziříčí.

Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční v pátek 23. března 2018 od 16:30 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí, kde zástupci vítězných tříd převezmou poháry a dárkové certifikáty.

Před 17. hodinou pak přijde na startovní rampu celkový vítěz projektu S Valašskou podle pravidel. Tím je žák 8. C Základní škola Šafaříkova – Valašské Meziříčí Jan Křenek. Jeho posledním úkolem projektu S Valašskou podle pravidel je odstartovat první posádku 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018.

Informačním kanálem 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018 je stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži naleznou zájemci také na facebookovém profilu Valašská Rally Valmez.

Vytisknout

Diskuze: KOWAX Valašskou rally odstartuje žák osmé třídy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Výtvarná soutěž Nakresli rally zná své vítěze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud