Předehra Kopné se odehraje na Bílé Hlíně

Roman Ordelt, 3. dubna 2018, 14:52 Google+

Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR v Podkopné Lhotě uspořádají před startem letošního ročníku Vančík Rallysprint Kopná 2018 pro soutěžící opět testovací rychlostní zkoušku (shakedown) na asfaltovém úseku z Neubuze do Slušovic v blízkosti zemědělského letiště Bílá Hlína. Shakedown v délce 1,9 km se uskuteční v pátek 6. dubna v době od 17 do 19 hodin, počítá se s účastí zhruba padesáti posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Shakedown se nám v předchozích letech velmi osvědčil a ze strany posádek máme jen pozitivní ohlasy. Testovací erzeta nám zamezila testování tzv. „na černo“, neboť okolní obce si stěžovaly v týdnu konání soutěže na ruch soutěžních vozů. Nechtěli jsme, aby nám závodní auta lítala těsně před soutěží po okolí, volali nám rozhořčení starostové z okolních obcí a obyvatelé z dotčených obcí. Našli jsme vhodný úsek v bezprostřední blízkosti servisní zóny a letos uspořádáme shakedown již počtvrté,“ pověděl Josef Minařík, předseda organizačního výboru a ředitel slušovického rallysprintu. 

Účast na shakedownu je zpoplatněna pro soutěžící částkou 1 000 Kč plus 595 Kč pojištění odpovědnosti. „Všem zájemcům o shakedown doporučujeme včasné přihlášení, z důvodu předčasného odbavení na technické přejímce. Registrace posádek končí ve čtvrtek 5. dubna ve 21 hodin. Za poměrně nízký vklad mají zajištěn celý testovací úsek po pořadatelské stránce včetně bezpečnostního a záchranného zabezpečení,“ upřesnil Minařík.

Shakedown pojede kolem 50 vozů, což svědčí o tom, že posádky mají velký zájem vyzkoušet si soutěžní techniku ještě před startem sezony na uzavřeném úseku. Počet průjezdů ve vyhrazené době není omezen a diváci si přijdou rozhodně na své.  „Možná bychom zvládli i více aut, ale nechceme, aby se svezly posádky pouze jednou nebo dvakrát. Aby se netvořily dlouhé řady vozů na startu, pustíme posádky na trať i v půlminutových intervalech. Apelujeme na diváky, buďte obezřetní podél tratě a dodržujte pravidla bezpečného sledování vozidel na trati testovacího úseku,“ uvedl Minařík. Testovací zkoušky se mohou zúčastnit jen soutěžící, kteří se řádně zaregistrovali, prošli administrativní a technickou přejímkou. Vozidla musí být označena startovními čísly a předepsanými reklamami. Všechna bezpečnostní pravidla pro rychlostní zkoušky jsou platná i pro shakedown.

Pořadatelé připravili pro fanoušky i známé divácké místo v podobě náročné pravé zatáčky krátce před cílem. Přístup diváků je doporučen z okresní silnice Slušovice – Trnava. „Zajímavá je rovněž pasáž bezprostředně po startu v obci Neubuz s obtížnou pravou zatáčkou. Zde je nutné zaujmout zajímavé divácké místo ještě před začátkem shakedownu,“ uzavřel Josef Minařík.

Další zpravodajský servis v rámci 24. Vančík Rallysprintu Kopná 2018 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou postupně na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a na facebookovém profilu.

Vytisknout

Diskuze: Předehra Kopné se odehraje na Bílé Hlíně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Na „Vlčáka“ mají pivku, odřel totiž slívku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud