Pohár značky Peugeot v ČR odstartuje do druhého ročníku s novým názvem: PEUGEOT RALLY CUP

Radka Matthey, 6. dubna 2018, 18:30 Google+

Program hledání a podpory mladých nadějí je posláním značky Peugeot už takřka 40 let. Z „líhně“ talentů vedené divizí Peugeot Sport vyšly rallyové hvězdy jako například Sébastien Loeb, Kris Meeke, nebo Craig Breen. Také v České republice jsou pro značku Peugeot aktivity zaměřené na objevování potenciálně úspěšných posádek velmi prestižní záležitostí. Proto po vzoru francouzského 208 Rally Cupu spustila v loňském roce pohár pro posádky s vozem Peugeot 208 R2 nazvaný Peugeot Total Rally Cup. V letošním roce pokračuje druhým ročníkem nesoucím jméno PEUGEOT RALLY CUP CZECH REPUBLIC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Premiérový ročník poháru pro posádky s vozy Peugeot 208 R2 v České republice probíhal na pěti soutěžích Mistrovství ČR v rallye. Zúčastnilo se ho sedm posádek, z nichž tři posbíraly veškeré body i vyplacené finanční prémie. Trojici úspěšných pilotů dominoval Filip Mareš, který zvítězil nejen v poháru Peugeot Total Rally Cup, ale stal se i nejrychlejším českým závodníkem v kategorii dvoukolek a uspěl také v rámci evropského poháru ERC Junior U27. Letos Filip Mareš a jeho spolujezdec Jan Hloušek přestupují do prestižní kategorie vozů specifikace R5.

„První ročník poháru byl úspěšný. Podařilo se nám zajistit, aby značka Peugeot byla v české rallye patřičně vidět. Posádky, které jsme loni za jejich výkony odměnili vítěznými trofejemi i finančními prémiemi, zřejmě budeme potkávat na rallyových tratích i nadále, a to ve vozech vyšších výkonnostních tříd, což je příznivé. A nás čekají nové posádky, a nový pohárový rok!“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Nový ročník, který odstartuje 20. dubna 2018 na Rallye Šumava Klatovy, nemá pouze nové jméno, ale i nového promotéra. V letošní sezoně se této funkce ujal AUTOKLUB ČR. Právě AUTOKLUB je dlouhodobým partnerem Peugeotu v ČR i v jiných projektech, jejichž cílem je podpora mladých jezdců, jako například Autoklub Peugeot Rally Talent.

PEUGEOT RALLY CUP 2018 je opět vypsán v rámci Mistrovství ČR v rallye ve třídě 6, pro jezdce s vozy Peugeot 208 R2. Podmínkou je použití jednotných pneumatik značky PIRELLI. Peugeot 208 R2 je ve své kategorii nejprodávanějším vozem na světě. Pro mladé jezdce je tento vůz ideálním nářadím na sbírání zkušeností v jedné z nejnáročnějších motoristických disciplín.

Hlavním přínosem pro účastníky Peugeot Rally Cupu je vyplácení peněžních prémií, což je v českém motorsportu ojedinělý prvek. Tato podpora ve finančně náročném sportu může posádkám usnadnit absolvování sezóny i posun do dalších soutěží či výkonnostních kategorií. Finanční odměny v rámci Peugeot Rally Cupu budou vypláceny posádkám, které se umístí na předních příčkách v jednotlivých závodech i v celkovém hodnocení. Pro zvýšení atraktivity závodů budou vyplácené odměny rozdělovány nejen za umístění v poháru, ale také za umístění ve třídě 6 v rámci MČR v rallye.

V každé z pěti soutěží zařazených do MČR v rallye 2018, může být vyplaceno až 44 000 Kč a to dle následujících pravidel:

Umístění v poháru Peugeot Rally Cup CZ:

1.        místo                     18 000 Kč

2.       místo                     12 000 Kč

3.        místo                     8 000 Kč

Na konci sezóny může až pět posádek přihlášených do cupu získat lákavé finanční prémie za jejich celosezónní výkony s vozy Peugeot 208 R2:

Celkový rozpočet na odměny pro účastníky Peugeot Rally Cupu tak dosahuje v letošním roce 490 000 Kč.

Příznivou změnou pro účastníky poháru je snížení vkladu do seriálu oproti loňskému roku a to na 15 000 Kč. Dalším přínosem by mělo být podstatné zjednodušení celého systému organizace poháru. Pořadatel poháru, značka Peugeot v ČR, a promotér, Autoklub ČR, očekávají, že se do Peugeot Rally Cupu CZ v letošním ročníku přihlásí minimálně osm posádek.

Marco Venturini: „Peugeot Rally Cup je pro nás velký závazek – vůči účastníkům, kteří očekávají naši podporu, vůči divákům a fanouškům rallye, kteří by ani letos neměli být ochuzeni o napínavé souboje v rámci třídy 6, vůči našim klientům, kterým vozem Peugeot 208 R2 demonstrujeme naše technologie a know-how, i vůči partnerům, jejichž image se snažíme úspěchy v motorsportu posilovat. Ovšem je to také příležitost. Pro nás, i pro účastníku poháru. A já doufám, že ji využijí a do našeho poháru se přihlásí!“

Stanislav Kafka (AČR): „Autoklub České republiky spolupracuje aktivně se značkou Peugeot na výchově mladých talentů už bezmála tři roky. Proto byla spolupráce na novém ročníku Peugeot Rally Cupu logickým vyústěním naší další spolupráce. Doufáme, že se nový ročník prestižního pohárového závodění s vozy Peugeot 208 R2 stane ozdobou naší rallyové scény.“

KALENDÁŘ ZÁVODŮ PEUGEOT TOTAL RALLY CUP 2018

20. – 21.4.2018                    Rallye Šumava Klatovy

18. – 19.5.2018                    Rallye Český Krumlov

15. – 16.6.2018                    AgotecPetronasRally Hustopeče

30.6. – 1.7.2018                  Rally Bohemia Mladá Boleslav

24. – 26.8.2018                   Barum Czech rally Zlín

Vytisknout

Diskuze: Pohár značky Peugeot v ČR odstartuje do druhého ročníku s novým názvem: PEUGEOT RALLY CUP

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Pohled do historie loňského ročníku Kopné

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud