Zdeněk Pokorný s Richardem Lasevičem na Kopné úspěšně v cíli

Miroslav Vebr, 11. dubna 2018, 21:07 Google+

Ve stejné sestavě, ale s novým designem vyrazil do prvního sprintu sezóny Zdeněk Pokorný. Sedm rychlostních zkoušek zvládl pražský jezdec s Richardem Lasevičem bez větších problémů a na cílové rampě byl klasifikován na 16. místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořekadlo o úspěšné sestavě, která se nemění, plně vystihuje Zdeňka Pokorného. V loňské sezóně, až na jednu výjimku, usedal pražský jezdec pravidelně do Škody Fabia R5. Ke všem dokončeným soutěžím jej vedl na rychlostních zkouškách Richard Lasevič a stejná sestava se postavila i na start úvodního sprintu letošní sezóny – Vančík rallysprint Kopná 2018 ve Slušovicích na počátku dubna. Vůz specifikace R5 byl zařazený do poháru P2+, kde bylo na startu celkem 19 posádek, z toho hned devět z nich využívalo právě er pětku. „Na to, že se jel první sprint sezóny, se sešla na startu velmi silná konkurence, a to nejenom v naší třídě. Naším cílem je letos absolvovat kompletní seriál sprintů plus vybrané soutěže z velkého mistráku. Proto pro nás byla účast ve Slušovicích povinností. Cíle do závodu jsme si nedávali žádné. Bylo pro nás důležité rozjet se po zimní přestávce. A soupeřit se smečkou divočáků s er pětkami nemělo smysl. Navíc už ani věk nezastavíš. Pro nás je důležité pěkně se svézt a tam to začíná i končí,“ nastínil plány do letošní sezóny Zdeněk Pokorný.

img-responsive

Rally Kopná (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

S jednou malou změnou ovšem Zdeněk s Richardem přišli. Nový design byl oku lahodící a patřil ve startovním poli k těm nejpěknějším. Od pořadatelů nafasovala posádka startovní číslo 19 a většinu svých soupeřů měla před sebou. Úvodní rychlostní zkoušku zajeli Pokorný s Lasevičem v rámci poháru v třináctém čase. Třináctka je pro Zdeňka patrně šťastné číslo, neboť během sobotního závodu celkem šestkrát zajel třináctý čas. Vyrovnané výkony dovedly dvojici Pokorný – Lasevič až na cílovou rampu. Zde byla posádka klasifikována na 16. příčce v absolutním pořadí a v poháru P2+ to byla příčka dvanáctá.

img-responsive

Rally Kopná (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Jsem rád, že jsem první závod sezóny dokončil bez větších problémů. Sice se mi podařilo vyrobit jednu větší krizovku na páté rychlostní zkoušce, ale ustál jsem ji. Potěšil nás zájem diváků, kterým se líbily nové „válečné“ barvy fabie a i díky nim nám fandili. Věřím, že jsem nejenom naše fanoušky pobavil občas rozevlátou jízdou, která je sice na oko pěkná, ale nejde ruku v ruce se stopkami. S konečným výsledkem moc spokojený nejsem, ale na první závod to bylo dobré. Nyní budou mé kroky směřovat k přípravám na Rally Šumava, kde bude startovat i dcera Sandra. Chtěl bych poděkovat Richardovi za skvělý diktát během závodu a mechanikům za přípravu auta,“ ohlédl se za prvním startem sezóny Zdeněk Pokorný.  

Vytisknout

Diskuze: Zdeněk Pokorný s Richardem Lasevičem na Kopné úspěšně v cíli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Kopná pro Minařík racing bohatá na poháry

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud