ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Mareš s Hlouškem se těší na Šumavu

Jan Koudelka, 19. dubna 2018, 20:40 Google+

Posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu Filip Mareš a Jan Hloušek úspěšně absolvovala Rallysprint Kopná, který byl náhradou za původně zamýšlený test před druhým podnikem Mistrovství České republiky v rally. Další velká výzva čeká posádku bílozlaté Fabie R5 již tento víkend na 53. ročníku Rallye Šumava Klatovy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Proti původním plánům jsme místo klasického testu startovali na Kopné, což nám přineslo další zkušenosti v závodním režimu. Každý odjetý kilometr je znát a v kokpitu Fabie R5 se po Kopné cítíme zase o poznání lépe. Pochopitelně jsme i po tomto závodě vše důkladně analyzovali za využití dat i onboardů. Můžeme se tak zaměřit na místa, kde nejvíce ztrácíme a díky tomu naší jízdu zase o něco vylepšit a přiblížit své časy ke špičce výsledkové listiny. Věřím, že se tak postupně dostaneme od sbírání zkušeností k samotnému závodění. Na Šumavě budeme startovat po třetí a tentokrát tak máme s Honzou dobrou představu o tom, jaký charakter tratí nás čeká. V itineráři letošního ročníku jsou ale i zkoušky, které se několik let nevyužívaly nebo prošly výraznou obměnou. Každou takovou změnu vnímám pozitivně, neboť věřím, že nám to v porovnání se zkušenějšími posádkami může hrát do karet,“ vysvětluje krátce před odjezdem do Klatov Filip Mareš.

„Spolu s celým týmem se na závody v krásné šumavské přírodě moc těšíme. Pro závod je zatím bezvadná předpověď, takže věřím, že u tratí Rallye Šumava budeme mít i mnoho fanoušků. Ti nás mohou vidět už ve čtvrtek večer na představení vybraných posádek na náměstí v Klatovech. V pátek nás po shakedownu čeká slavnostní start a pak už konečně další rychlostní zkoušky s Fabií R5,“ doplňuje spolujezdec Jan Hloušek.

Posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMU s Fabií R5 se startovním číslem 14, ale i ostatní soudobé vozy letošní Rallye Šumava Klatovy, odstartují do soutěže v pátek 20.4.2018 v 17:05 hodin. Před nimi mohou diváci sledovat ještě Historic Vltava Rallye, na kterou navazuje Rallye Šumava Legend.

Vytisknout

Diskuze: ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Mareš s Hlouškem se těší na Šumavu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Pohár PEUGEOT RALLY CUP odstartuje na Šumavě

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud