Z Rally Prešov Minařík racing s poháry

Miroslav Vebr, 22. dubna 2018, 15:14 Google+

Pouze jeden týden po rallysprintu ve Slušovicích se rozjel kolotoč automobilových soutěží i na Slovensku. O odstartování šampionátu se postarala Rally Prešov a Minařík racing přivezl na východ Slovenska dva vozy Renault Clio.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Prešov (SVK)

Rally Prešov (SVK) | foto: Hlinka, Daniel

Sdílejte článek

Se slabší verzí Sport startovala ve třídě 8 ryze dámská posádka Michaela Debnárová s Lucií Laurincovou. S verzí R3 ve třídě 5 to byli Pavol Cireň a Marcel Hranka. I když se v konečných výsledcích dostali výše Pavol s Marcelem, dáme v ohlédnutí přednost děvčatům. Na startu se sešla necelá čtyřicítka soutěžících a Michaela s Lucií obdržely od pořadatelů startovní číslo 34. Ve třídě 8 měly holky další dva soupeře. Po absolvování devíti rychlostních zkoušek si Debnárová s Laurincovou dojely pro poháry za stříbrnou příčku ve třídě 8, vítězství v Dámském poháru, mezi dvoukolkami se holky umístily na 11. příčce a v celkové klasifikaci patří Michaele s Lucií 24. místo. „S novou sezónou přišla i změna soutěžního týmu. Pro tuto sezónu se rozhodl o nás postarat rožňavský team L Racing a po předcházejících dobrých zkušenostech a spokojenosti s technickým zázemím jsme zůstaly věrné slušovickému Minařík racing a mému bílému enkovému cliu. Na Rally Prešov jsme se po dlouhé zimní přestávce obě velmi těšily. Závodní kombinéza a adrenalin v krvi už nám opravdu chyběly. Předzávodní test nám nevyšel, a proto jsme vstupovaly do úvodních rychlostních zkoušek opatrně a na jistotu. Taktika zněla pomalu zrychlovat, ale prioritní bylo dovézt auto až na cílovou rampu. Tento cíl jsme splnily a ve třídě 8 nám nakonec patří druhé místo,“ zhodnotila první letošní start Michaela Debnárová.

img-responsive

Rally Prešov (SVK) | foto: Hlinka, Daniel

Ve třídě 5, kde startovali Pavol Cireň s Marcelem Hrankou, se sešla silnější konkurence devíti posádek. Slovenská posádka startovala s vozem Renault Clio R3 zcela poprvé, a tak pro ni bylo hlavním cílem sžít se s novým vozem. Během závodu zajeli Pavol s Marcelem třikrát druhý nejrychlejší čas ve třídě. Pohár za třetí místo ve třídě 5 byl pro Cireňa s Hrankou třešničkou na dortu. Vedle pódiového umístění dosáhla posádka i na čtvrté místo ve dvoukolkách a v absolutní klasifikaci jim patří 17. místo.

Vytisknout

Diskuze: Z Rally Prešov Minařík racing s poháry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Šumava za dveřmi, Valašský úkol splněn

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud