Rally Vyškov odhalila definitivní podobu soutěže

RallyZone.cz, 25. dubna 2018, 18:16 Google+

Zelenající se příroda a pomalu rozkvétající stromy signalizují příchod května. S ním se také blíží již tradiční Rally Vyškov. Ta bude letos stejně jako v letech minulých hostit pětidílný seriál A-Sport Rallysprint Série 2018. Vedle rallysprintové série se vyškovská rally bude započítávat také do hodnocení souběžného Poháru 2+ a XTG Opel Adam Cupu. Pořadatelé dále vypsali Pohár mládeže a Pohár pořadatele. Rally Vyškov se pojede v okolí Vyškova v termínu 4. – 5. května.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Soutěžní posádka se startovním číslem 1 do XXVI. Rally Vyškov 2018 odstartuje v sobotu 5. května v 9 hodin ze startovní rampy na parkovišti v Tyršově ulici nedaleko Masarykova náměstí ve Vyškově. Na účastníky čeká 202,97 km dlouhá trať, na které pořadatelé namotali v součtu 67,30 km měřených testů. Vítěze uvidíme po absolvování 7 rychlostních zkoušek na cílové rampě v 17 hodin.

Skladba rychlostních zkoušek se příliš neliší od loňského ročníku, přesto však doznala jistých změn. Posádky čeká dvakrát průjezd rychlostní zkouškou Račická a Podivická, na které byl upraven průjezd farmou v Zelené Hoře a třikrát Ivanovickou bránou. Oproti loňskému roku chybí rychlostní zkouška Pruská, jež se v loňském roce stala osudnou Romanu Odložilíkovi. „Přestože máme v obci Moravské Prusy své příznivce, rychlostní zkoušku Pruskou jsme se rozhodli vynechat, a to zejména z důvodu dopravní obslužnosti. V případě, že by se zkouška jela, tak by byl přístup do obce pouze po úzké, jednosměrné silnici, kterou by navíc posádky musely využívat. Mohlo by to znamenat značné dopravní komplikace a tomu jsme chtěli logicky předejít. Rozhodli jsme se to vykompenzovat zcela novou zkouškou,“ vysvětlil ředitel vyškovské rally, Jaromír Palásek, důvody vynechání Pruské.

Původně mělo tedy být o jednu zcela novou měřenou zkoušku více, proč ale v upraveném harmonogramu není? „Trasa nové rychlostní zkoušky pod názvem Medlovická vedla po obslužných komunikacích mezi Medlovicemi a Ivanovicemi na Hané. Svým charakterem i délkou by tento úsek byl ideální na rozjetí, proto jsme ho chtěli zařadit hned jako úvodní test. Ve finální fázi schvalování trasy jsme ovšem narazili na bezpečnostní a technické problémy, které nás donutily tuto rychlostní zkoušku zrušit,“ popisuje nakonec neuskutečněnou rychlostní zkoušku Ing. Ladislav Petráš, předseda Hanáckého Rally Klubu a pokračuje: „Do startu zbývá necelý měsíc, situaci jsme řešili s komisí rally a vyškovská soutěž se tedy uskuteční na tratích tří již osvědčených rychlostních zkoušek.“

Vyškovští pořadatelé již zveřejnili zvláštní ustanovení a prováděcí ustanovení č. 1, v němž je upravený harmonogram už bez rychlostní zkoušky Medlovická. Zároveň byl již dříve zahájen příjem přihlášek, jejichž uzávěrka je stanovena na 22. hodinu v pondělí 30. dubna. Veškeré dokumenty, včetně přihlášky, jsou dostupné na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov.

Rally Vyškov na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/Rally-Vyškov-1480278015549381/ 

Instagram: https://www.instagram.com/rallyvyskov/ 

Autor článku: Lukáš Chum, tiskový mluvčí

 

Vytisknout

Diskuze: Rally Vyškov odhalila definitivní podobu soutěže

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Galerie ze Šumavy

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud