Rally Hustopeče: Starovická rychlostka poprvé za tmy

Tomáš Plachý, 30. dubna 2018, 16:41 Google+

S blížícím se vydáním Zvláštních ustanovení AGROTEC PETRONAS rally 2018 se odtajní podoba čtvrtého závodu českého a třetího klání slovenského šampionátu. Jihomoravská rally s centrem v Hustopečích se uskuteční ve dnech 15. – 16. června 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kompaktnost. To je slovo, se kterým je hustopečská soutěž v posledních letech spojena. I letos vlastní soutěž proběhne od pátečního startu v 18:30 hodin během necelých 21 hodin. V sobotu po patnácté hodině už organizační tým a diváci přivítají nejrychlejší posádku čtrnáctého ročníku na startovní rampě v Hustopečích, v Husově ulici.

V harmonogramu AGROTEC PETRONAS rally figuruje dvanáct rychlostních zkoušek na šesti úsecích (šest v každé etapě). Nejdelším testem bude v pátek téměř patnáctikilometrová podoba testu Kurdějov, v sobotu posádky prověří více než 22 km dlouhý úsek Horní Bojanovice – Diváky - Nikolčice. Celkem soutěžní vozy urazí 330 km, z toho 150 km proti chronometru (cca 45 procent).

„I přes drobné komplikace čeká na posádky sportovně hodnotná a zajímavá trať, s řadou nových kombinací úseků, kterými jsou Hustopeče pověstné,“ komentuje letošní podobu šéf organizačního týmu Martin Rada.

Jak jsme už zmínili v úvodní tiskové zprávě AGROTEC PETRONAS rally, celý pátek 15. června bude spojen se Starovicemi. Poprvé mezi 12:30 – 16:00, kdy se na části Starovické okruhové zkoušky uskuteční shakedown. A nově i v dalším průběhu úvodní etapy hustopečské „rally mezi vinohrady“. Poprvé v historii soutěže se totiž okruhová RZ Starovice uskuteční první den, jako první v pořadí a v druhém průjezdu navíc za tmy.

I v letošním roce organizační tým hustopečské soutěže zve na jih Moravy i české „historiky“, a to v rámci Mistrovství Slovenské republiky v rally historických automobilů, které je vypsáno jako mezinárodní. Přihlásit se mohou formou elektronické přihlášky, prostřednictvím odkazu www.sams-asn.sk/prihlaska. Bližší podrobnosti k přihlášení do tohoto závodu naleznou posádky historických vozidel v ZU. Ta budou zveřejněna v průběhu tohoto týdne, stejně jako elektronická přihláška pro závod MČR v rally.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Vytisknout

Diskuze: Rally Hustopeče: Starovická rychlostka poprvé za tmy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Jak se „Vlčák“ na Šumavě kochal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud