Rally Vyškov odstartuje již zítra!

RallyZone.cz, 4. května 2018, 18:21 Google+

Početné startovní pole budou moci diváci sledovat na sobotní Rally Vyškov, druhém podniku letošního pětidílného seriálu A Sport Rallysprint série. Celkem se přihlásilo 93 posádek. To je o 9 více než v loňském roce. Na start se postaví 10 vozu specifikace R5, 1 vůz specifikace S2000 a 1 vůz starší specifikace WRC. Do klasifikace Poháru 2+ je přihlášeno 12 posádek, v rámci Poháru pořadatele pojede 7 posádek a v samotné Rallysprint sérii se bude rvát celkem 73 posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na Vyškovsku nebude chybět nikdo ze špičky Rallysprint série a Poháru 2+. Mezi největší adepty na absolutní vítězství zcela jistě patří loňský vítěz Martin Vlček, který pro Rally Vyškov mění techniku a odstartuje zde se Škodou Fabia R5, dále Roman Odložilík s Fordem Fiesta R5, talentovaný Filip Mareš s dalším mladoboleslavským speciálem specifikace R5 a pozadu určitě nebude chtít zůstat ani slovenský matador Igor Drotár s Fordem Fiesta R5. Za zmínku také stojí návrat Roberta Adolfa na tratě rychlostních zkoušek, který se na Rally Vyškov 2018 uskuteční. Vrací se po roční pauze a rovnou ve voze nejvyšší specifikace R5 z dílen Romana Kresty. Z favoritu Rallysprint série lze jmenovat Marcela Svačinu s Peugeotem 208 R2, Andreje Barčáka s Opelem Adam R2 nebo Michala Srba s Citroënem C2 R2 Max. Překvapit by mohl mladý Petr Semerád s Peugeotem 208 R2. Rally Vyškov 2018 bude určítě zajímavou soutěží, čemuž nasvědčuje jak pestrost vozu ve startovním poli, tak i účast hned několika adeptu na vítezství v každé kategorii.

„Se startovním polem jsme velmi spokojeni, jak s počtem, tak i s přítomností celé špičky Rallysprint série a Poháru 2+. Diváci u nás opět budou moci vidět radu vozu specifikace R5, vůz S2000 nebo třeba dva vozy Porsche. Se startovním číslem 60 pojede čerstvý šedesátník, domácí Ruda Kouřil na sedadle spolujezdce,“ reaguje na seznam přihlášených ředitel XXVI. Rally Vyškov 2018, Jaromír Palásek.

XXVI. Rally Vyškov 2018 startuje v sobotu 5. května v 9 hodin na parkovišti v Tyršově ulici nedaleko Masarykova náměstí ve Vyškově. Na soutěžní posádky ceká 202,97 km dlouhá trat, na které pořadatelé namotali v součtu 67,30 km měřených testu. Vítěze uvidíme po absolvování 7 rychlostních zkoušek na cílové rampě v 17 hodin. Předpověď počasí předpovídá velmi příjemné počasí, přijďte si proto užít slunečnou sobotu přímo k tratím rychlostních zkoušek!

Sledujte oficiální webovou stránku soutěže www.rallyvyskov.cz a facebookový profil Rally Vyškov, kde najdete další aktuální informace a všechny důležité odkazy.

Zdroj: http://www.rallyvyskov.cz

Vytisknout

Diskuze: Rally Vyškov odstartuje již zítra!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Seb Ogier na trati v Argentině

Ogier nedokázal v Argentině vyhrát ani při svém devátém startu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud