AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT – Vyškov je pro Dvořáka další výzvou

Radka Matthey, 4. května 2018, 19:10 Google+

Po úvodním křestu na Kopné čeká mladé členy projektu Autoklub Peugeot Rally Talent další výzva v podobě startu na 26. ročníku Rally Vyškov. Posádka Jan Dvořák a Jiří Kalkus pojede s novým Peugeotem 208 R2, který pro ně připravuje tým BRYNDA Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Autoklub Peugeot Rally Talent

Sdílejte článek

„Dnes jsme testovali nově připravený vůz v Bělé pod Bezdězem. Mám skvělý pocit z auta, během dne se nám podařilo podstatně zrychlit. V řízení jsem se střídal s Jirkou Bryndou a jeho rady mi obzvlášť pomohly. Po krizi na Kopné jsme se spolujezdcem dále trénovali přípravu rozpisu. Částečně jsme ho upravili především v psaní horizontů, brzd a nečistot na trati. Do Vyškova se moc těšíme. Na podzim jsme si v rámci přípravy na Autoklub Peugeot Rally Talent projeli tratě loňského ročníku a učili se psát rozpis. Erzety kolem Vyškova se mi moc líbí, nejvíce asi úvodní Ivanovická brána. Díval jsem se do seznamu přihlášených posádek a konkurenci v erdvojkách máme požehnanou. Jedeme se hlavně učit, tak si s tím neděláme těžkou hlavu,“ těší se na svůj další start Jan Dvořák.

„Doufám, že z Kopné, která byla plná až úsměvných nováčkovských přehmatů, si oba naši mladíci odnesli spoustu cenných zkušeností. Ty jsou, jak víme mnohdy nepřenosné a i přes intenzivní zimní přípravu si posádka musela prožít svůj těžký závodní křest. Předpokládám u druhého učebního startu méně bouřlivý průběh,“ říká s úsměvem Stanislav Kafka, manažer APRT.   

Šestadvacátý ročník Rally Vyškov odstartuje již tuto sobotu 5. května 2018 rychlostní zkouškou Ivanovická brána. Pro posádky je připraveno celkem 67 kilometrů rychlostních zkoušek.

Vytisknout

Diskuze: AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT – Vyškov je pro Dvořáka další výzvou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov odstartuje již zítra!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud