Změna na pozici navigátora

RallyZone.cz, 4. května 2018, 19:13 Google+

Vedení Racing 21 – Klokočka ŠKODA teamu dnes oznámilo personální změnu na pozici navigátora.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Již od následujícího startu na květnové Rallye Český Krumlov usedne do vozu ŠKODA Fabia R5 vedle soutěžního jezdce Vojtěcha Štajfa Marcela Ehlová, která pro zbývající podniky Mistrovství ČR nahradí dosavadní navigátorku Markétu Skácelovou. Pro další pokračování v šampionátu MERC pak tým jedná se zatím nejmenovaným spolujezdcem se zkušenostmi z Mistrovství světa v rallye, tato spolupráce bude oficiálně oznámena později.

Tým se rozhodl učinit tuto personální změnu s cílem kvalitně zajistit, vedle aktivní role navigátora, také další odpovědnosti plynoucí z této pozice vzhledem k činnostem spojeným s logistikou týmu během všech soutěží v České republice i v zahraničí.

Marcela Ehlová se tak vrací do závodního vozu k Vojtěchu Štajfovi po více jak pěti letech. Společně totiž startovali poprvé na Rally Příbram 2009, kde tehdy obsadili 4. místo absolutně. Následující sezónu pak Východočeška startovala jako navigátorka po boku Vojtěcha Štajfa při jeho premiéře na Rallye Monte Carlo 2010 a dále pak ve všech závodech domácího šampionátu. Společně mají dodnes odjeto 16 automobilových soutěží. Naposledy startovali v roce 2012 a to rovněž na Rally Příbram. Jejich spolupráci přerušily následky zranění, které Marcela Ehlová utrpěla při havárii na Jänner rallye 2013 s jiným pilotem. Marcela Ehlová vloni startovala po boku Miroslava Jakeše a má na svém kontě celkem 79 soutěží.

„Nejprve bych chtěl Markétě Skácelové poděkovat za téměř rok vzájemné spolupráce, která ji získanými zkušenostmi jistě posunula v roli navigátorky hodně dopředu. Sezónu 2017 jsme společně zakončili jako vicemistři FIA ERT, minulý týden měla na Jordánské rally svůj významný podíl na zisku prvních bodů pro náš tým v letošním seriálu MERC. V týmu Racing 21 ale pozice spolujezdce vyžaduje dobré organizační schopnosti, jelikož souvisí i s dalšími důležitými odpovědnostmi, spojenými s administrativními úkony a logistikou přesunů lidí a techniky mezi soutěžemi doma i v zahraničí. A tady jsme bohužel, jako tým, od začátku letošního roku vnímali limity současné navigátorky, která souběžně ještě studuje vysokou školu. A protože náš program v sezóně 2018 je vlivem startů ve dvou šampionátech se dvěma vozy možná náročnější, něž se někomu mohlo začátkem roku zdát, museli jsme vzniklou situaci vyřešit touto personální změnou. Přesto zůstáváme přáteli a za celý tým přeji Markétě další skvělé roky v automobilových soutěžích. S Marcelou Ehlovou se známe dlouho a máme z minulosti na co navazovat. Věřím, že spolupráce s ní, i připravovaná spolupráce se spolujezdcem světového formátu pro šampionát MERC a dělba jejich zodpovědnosti o další činnosti v týmu budou tím správným receptem na ještě vyšší profesionalitu týmu Racing 21,“ vysvětlil personální změnu v týmu jeho spolumajitel a jezdec v jedné osobě Vojtěch Štajf.

Zdroj: Racing 21

Vytisknout

Diskuze: Změna na pozici navigátora

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT – Vyškov je pro Dvořáka další výzvou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud