Filip Mareš před Vyškovem – Šumava mě vyškolila

Jan Koudelka, 4. května 2018, 19:17 Google+

Již šestadvacátým ročníkem Rally Vyškov odstartuje v sobotu druhý podnik domácího šampionátu ve sprintrally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Do bezmála 68 kilometrů rychlostních zkoušek v okolí Vyškova se přihlásilo celkem 94 posádek. Se startovním číslem 3 se opět budou snažit bojovat o čelní pozice Filip Mareš s Janem Hlouškem. Posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu tak míří k dalším zážitkům a zkušenostem v kokpitu Škody Fabie R5.

Filip s Honzou okupují po dvou úvodních podnicích doslova senzační třetí místo v průběžném hodnocení MČR, poté co si na Šumavě v silné konkurenci vybojovali body za bronzovou pozici. A právě k Rallye Šumava se Filip ve svých „předvyškovských“ úvahách vrací: „Je pravdou, že Šumava se nám výsledkově podařila nad očekávání, přesto jsem z Klatov odjížděl hodně zamyšlený. Zejména v sobotu, kdy jsme startovali mezi prvními, se ukázalo, že jsme na tento fakt ještě nebyli zcela připraveni. Na mnoha rychlých místech se postupně vytahalo velké množství štěrku, což nás ve druhých průjezdech párkrát překvapilo. Měli jsme sice dobré poznámky od našich špionů, přesto nám Šumava dala zřetelně najevo, že v tomto směru musíme více zapracovat na detailech. Těch věcí, které musím zlepšit je ale mnohem více. Stále mám značné rezervy například v pomalých pasážích nebo při startech. Vyškov bych proto rád využil k plnění těchto domácích úkolů, a co nejlépe se připravil na pokračování českého mistrovství v Krumlově,“ naznačuje cíle pro sobotní závod šestadvacetiletý jezdec ze středočeských Semčic.

Podle seznamu přihlášených posádek, se ve Vyškově sejde opět kvalitní konkurence. Úvodní rychlostní zkouška „Ivanovická brána“ pak odstartuje v sobotu 5. května v 9:23 hodin. Pro fanoušky Filipa s Honzou, budou nově připravené originální reklamní předměty v barvách ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu.

Vytisknout

Diskuze: Filip Mareš před Vyškovem – Šumava mě vyškolila

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Změna na pozici navigátora

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud