Pohár Pirelli jede

Petr Eliáš, 18. května 2018, 17:34 Google+

Na jihu Čech se o víkendu odehraje Rallye Český Krumlov, Pohár Pirelli bude u toho. na Pirelli se závodilo také na Šumavě a ve Vyškově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Šumava

Šumava | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rozkvetlá jarní příroda a nestálé počasí, to je synonymem pro nadcházející Rallye Český Krumlov. Hondě nestálé počasí zde dokáže každoročně pořádně zamíchat kartami a nejinak tomu bude i letos. Kdo dobře obuje, ten má šanci na úspěch. Kdo obuje Pirelli, ten má napůl vyhráno již před startem, protože vsadil na nejlepší poměr ceny a výkonu sportovní pneumatiky. Posádky, které obouvají pneumatiky světoznámého výrobce Pirelli, mají také šanci závodit v Poháru Pirelli, stejně, jako tomu bylo na dvou předchozích soutěžích MČR v rally a v Rallysprint sérii.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Při Rallye Šumava se do Klatov sjela neskutečná konkurence, která spíše připomínala ty nejlepší soutěže mistrovství Evropy. Hned dva špičkoví závodníci, kteří po většinu soutěže bojovali o stupně vítězů, obouvali pneumatiky Pirelli. Byli to Václav Pech a Alexey Lukyanuk, oba s Fordy Fiesta R5. Právě Lukyanukovi se podařilo na Šumavě při své premiérové účasti zajet skvělé druhé místo. Nejrychlejším jezdcem v hodnocení Poháru Pirelli byl na Šumavě Filip Mareš, který zde dokázal zajet skvělé čtvrté místo v absolutní klasifikaci se Škodou Fabia R5. Jen o jednu příčku za Marešem dokázal Rallye Šumava dokončit další z talentovaných mladíků Václav Kopáček s Fordem Fiesta R5 a třetím nejrychlejším jezdcem v Poháru Pirelli byl tentokrát nečekaně Václav Pech, který v závěru soutěže chyboval a z třetího místa se propadl až na 11. příčku. Mezi produkčními vozy třídy 3 svedli souboj o nejrychlejšího jezdce v Poháru Pirelli Marcel Tuček a Jaroslav Pešl s Mitsubishi Lancer EVO IX, kdy tím šťastnějším v cíli byl matador české rally Tuček. Ve třídě 5 dojel na Pirelli osamocen Vlastimil Daňhel. Skvělou podívanou přinesly souboje mezi dvoukolkami třídy 6, kde se z vítězství ve třídě i v Poháru Pirelli mohl radovat Jan Talaš s Peugeotem 208 R2, který v Poháru Pirelli předstihl rakouského závodníka Juliana Wagnera s peugeotem 208 R2 a Andreje Barčáka s Opelem Adam R2.

img-responsive

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Velké divácké návštěvě se i díky příznivému slunečnému počasí těšila také Rally Vyškov, druhá soutěž Rallysprint série. Kvalitní startovní pole a divácky příjemný harmonogram byli také dalším z lákadel celkově pěkné a atraktivní Rally Vyškov. Zde se podařilo odjet skvělou soutěž Filipu Marešovi, který až do poslední rychlostní zkoušky bojoval o absolutní vítězství, které mu tentokrát uniklo o pouhé dvě desetiny. I tak si jezdec Škody Fabia R5 jedoucí na pneumatikách Pirelli zaslouží uznání a obdiv. Skvělé závody předvedly ve Vyškově také dvoukolky, pro které je Rallysprint série určena převážně. Ve třídě 6 zde závodí mnoho kvalitních jezdců a lze zde zcela jistě hledat talenty budoucnosti motoristického sportu. Jedním z nich je bez diskuse Petr Semerád startující s Peugeotem 208 R2, kterému se v šestnácti letech podařilo absolutně vyhrát Rallysprint sérii ve Vyškově, zvítězit ve třídě 6 a také v Poháru mládeže, kde tento junior startuje. Pirelli bylo u toho a gratulujeme! Druhé místo v hodnocení Poháru Pirelli z Vyškova si odvážel Lukáš Nekvapil s Opelem Adam R2 a třetí příčku vybojoval Marcel Svačina s Peugeotem 208 R2. Body do Poháru Pirelli si z Vyškova odváží také Jiří Boček, startující se Seatem Ibiza ve třídě dieselů.

img-responsive

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Pohár Pirelli jede

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Kopáček chce navázat na dobré výkony

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud