Tatransko-Valašský pohár se rozhodne v Popradu

Roman Ordelt, 21. května 2018, 20:23 Google+

V loňském roce se narodil společný česko-slovenský projekt pořadatelů Valašské rally ValMez a Rallye Tatry pod názvem Tatransko-Valašský pohár (TVP). Pořadateli jsou za českou rally společnost JTRT pro s.r.o. a za slovenskou soutěž AOS klub Poprad. Snahou obou partnerů je zaměřit se hlavně na posádky z nižších objemových tříd a zvýhodnit je před soutěžícími na silnějších vozech. Vítěze druhého ročníku TVP 2018 poznáme na cílové rampě Rallye Tatry v sobotu 26. května.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Podstatou a cílem pořádání společné klání o česko-slovenský pohár je přitáhnout pod Tatry více českých posádek a na druhé straně dostat na populární Valašku do Valašského Meziříčí větší počet slovenských jezdců. Pohár se skládá se tří samostatných závodů. Pořadatelé započítají do celkového hodnocení výsledky posádek v 1. a 2. etapě Kowax Valašská rally ValMez a v celkové klasifikaci Rallye Tatry. Letošní ročník doznal drobných úprav v hodnoceni. Bodový zisk každého účastníka (v každém ze tří výše zmíněných podniků) bude součtem bodů na základě absolutní klasifikace registrovaných posádek TVP 2018 a zároveň jejich umístění ve své objemové třídě. Podmínkou účasti a přidělení bodů je účast v obou podnicích. Předběžná klasifikace po Valašské rally bude zveřejněna před slavnostním startem Rallye Tatry na základě účasti posádek ve slovenském podniku.

Loňského premiérového klání se nakonec zúčastnily čtyři posádky, které svedly vzájemný souboj. Celkové hodnocení ale nevzešlo z absolutní klasifikace, ale z umístění v rámci samostatných etap v jednotlivých objemových třídách. Loňský TVP vyhrála česká posádka Lukáš Matěna, Lukáš Hlaváč na voze Mitsubishi Lancer EVO IX se ziskem plného počtu 60 bodů. Druhé místo obsadila slovensko-česká posádka Richard Pravda, Ondřej Krajča (mitsubishi) ziskem 42 bodů. Na třetí příčce se umístila dvojice Jiří Pohlídal jun., Vladimír Machoň (Nissan Micra) a čtveřici uzavřeli Adam Fabrika s Martinem Fabiánem (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Valašskou rally rozjeli v rámci TVP 2018 dle registrace sedmnácti posádek nejlépe Martin Březík s Markem Omelkou (Mitsubishi Lancer EVO IX), na dalších místech byli rovněž čeští jezdci Petr Krajča (Renault Clio Sport), obhájce prvenství Lukáš Matěna (Mitsubishi Lancer EVO IX), Michal Vaňhara (Renault Clio Sport), Jan Černý (Ford Fiesta R5), Lukasz Kotarba z Polska (Mitsubishi Lancer EVO X) a Filip Mareš (Škoda Fabia R5). Pořadí se změní podle toho, kdo splní základní požadavek, a to účast na obou soutěžích TVP. Vzhledem k tomu, že se nepřihlásili na Rallye Tatry loňský vítěz Matěna, dále Vaňhara, Kotarba, Mareš a další původně registrovaní jezdci do TVP, nemohou figurovat v průběžné klasifikaci poháru.

Velmi zajímavý je přehled cen a prémií pro nejúspěšnější posádky TVP 2018. Vítězná dvojice se může těšit na týdenní pobyt v Chorvatsku pro celkem čtyři osoby, posádky na druhém až čtvrtém místě čeká víkendový pobyt na atraktivních místech Vysokých Tater jako například Majláthova chata na Popradském plese nebo v Hotelu Sipox ve Štrbě. Posádky na pátém a šestém místě získají poháry a autodoplňky.

Předběžné pořadí 2. ročníku Tatransko-Valašského poháru 2018:

1. Martin Březík, Marek Omelka (CZE, Mitsubishi Lancer EVO IX) - 87

2. Petr Krajča, Jan Houšť (CZE, Renault Clio Sport) - 73

3. Radim Orava, Karel Zapletal (CZE, Volkswagen Polo 16V) - 59

4. Jan Černý, Petr Černohorský (CZE, Ford Fiesta R5) - 52

5. Jiří Pohlídal jr., Vladimír Machoň (CZE, Renault Clio Sport) - 50

6. Jaroslav Melichárek, Erik Melichárek (SVK, Ford Fiesta R5) - 14

7. Martin Hrachovec, Martin Poláček (CZE, Škoda 130 RS) - 0

8. Adam Fabrika, Martin Fabián (CZE, Mitsubishi Lancer EVO IX) - 0

Vytisknout

Diskuze: Tatransko-Valašský pohár se rozhodne v Popradu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Vzdali jsme, abychom nezdar napravili příště

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud