FILIP MAREŠ: KRUMLOV BYL ZATÍM NEJTĚŽŠÍ

Jan Koudelka, 22. května 2018, 18:07 Google+

Rallye Český Krumlov provází pověst náročné soutěže s nevyzpytatelným počasím. Stejně tak tomu bylo i v letošním čtyřicátém šestém ročníku. Rostoucí bouřkové mraky znervózňovaly startující posádky už v pátek před zahájením závodu. První rychlostní zkouška na výstavišti odstartovala za krásného počasí a většina jezdců obula suché pneumatiky. Stejnou strategii zvolila i posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu – Filip Mareš s Honzou Hlouškem. Nad druhou rychlostní zkouškou v té chvíli už ale přecházela vydatná průtrž mračen. Filip s Honzou prožili náročnou soutěž a čtvrté místo v cíli je pro oba členy posádky velmi dobrým výsledkem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Marcela Svobodová - RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Krumlov byl pro mě jednoznačně dosud nejtěžším závodem za volantem Fabie R5. V páteční průtrži jsme s Honzou absolvovali naše vůbec první kilometry na vodě a hned od startu to byl docela očistec. Ze servisu jsme odjeli na suchých pneumatikách, vezli jsme dvě mokré rezervy. Ty jsme namontovali do kříže a tak jsem si mohl vyzkoušet i tuto kompromisní variantu. Se třetí příčkou v cíli první etapy jsme tedy byli nadmíru spokojeni,“ popisuje průběh úvodní etapy Filip Mareš a pokračuje: „V sobotu na prvních Malontech jsme, troufám si říci, zaplatili trochu nováčkovskou daň. Jede se skutečně rychle, a byť jsme tuto legendární erzetu už znali, znovu nám ukázala, že se máme hodně co učit. Chuť jsme si ale spravili v druhých průjezdech. Dva třetí a jeden druhý čas jen podtrhly naše nadšení ze samotné jízdy. Čtvrté místo v cíli tak náročné soutěže je pro nás navíc skvělým výsledkem. Honza Černý s Petrem Černohorským jeli zejména v sobotu velmi dobře a ke třetí příčce jim patří naše gratulace.“

img-responsive

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Marcela Svobodová - RallyZone.cz

„Z Krumlova si odvážíme opravdu velkou porci nových zkušeností. Je to nejnáročnější soutěž našeho šampionátu, co se týče čtení. Často se mění rytmus a některé pasáže jsou tak rychlé, že se ani nestíhám nadechnout. Ale těší mě, že jsme rozpis s přechodem z vozu R2 na Fabii R5 nemuseli upravovat a funguje nám i na takto náročné soutěži,“ říká spolujezdec Jan Hloušek.

Po náročné jihočeské Rallye Český Krumlov se posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu stále drží na vynikajícím třetím místě průběžného pořadí mistrovství ČR. Dalším podnikem, kde se Filip Mareš s Janem Hlouškem opět utkají se svými soupeři, bude už za necelý měsíc Agrotec Petronas Rally Hustopeče.

Vytisknout

Diskuze: FILIP MAREŠ: KRUMLOV BYL ZATÍM NEJTĚŽŠÍ

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Tatransko-Valašský pohár se rozhodne v Popradu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud