Kia Rio získala prvenství v Autobest 2006

Rio

Rio | foto: Kia Motors

Nová Kia Rio vypálila rybník své konkurenci, zvláště pak letošním silným soupeřům jako je renault clio nebo ford focus. V soutěži „Autobest 2006“ získala prvenství!

Porota automobilových redaktorů z celkem 12-ti evropských zemí hlasovala o nejlepší auto roku 2006. V napínavém boji nakonec předseda Autobestu pan Dan Verdie vynesl konečný výsledek hlasování, v němž překvapivě vyhrála Kia Rio, která si odnesla prvenství díky fantastické ceně, přizpůsobivosti a moderní technologií. Dalším velkým plus je stále se rozvíjející dealerská siť po celé Evropě.

S celkovým počtem 706 bodů se umístila před Fordem Focus (659 bodů), renaultem clio (599), chevrolet spark (467 bodů) a suzuki swift (449). Porota kladla velký důraz na cenu, proto i většina nominovaných vozidel se vešla do ceny 15 000 euro. Jean-Charles Lievens, více prezident Kia motors pro Evropu komentoval výsledek jako vynikající úspěch pro rostoucí automobilku. Kia má nyní ještě silnější postavení a je příkladem ideálního auta pro motoristy v evropských regionech.

zdroj: kia motors

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu