General Motors zavírá další továrny

GM

GM | foto: General Motors

Americký koncern General Motors se potýká s krizí, s nezájmem o vlastní výrobky, s čímž se snaží vyrovnat zavíráním továren a dalším šetřením. Jen za poslední týden zavřel už tři, zpráva o té třetí přichází právě dnes.

Vedení donedávna ještě největšího koncernu na světě oznámilo, že do konce roku 2009 bude zavřena svařovna a lakovna General Rapids. Je to za poslední týden už třetí stejná zpráva.

Svařovna a lakovna General Rapids asi zaměstnávala 1500 lidí, kteří si mohou pomalu začít hledat nové zaměstnání.

Včera General Motors oznámil, že zavírá i továrnu na výrobu SUV v Janeswillu, stát Wisconsin. Tisíc dvě stě zaměstnanců bude od konce tohoto roku nezaměstnaných. General Motors plánoval tuto továrnu zavřít již dříve, původní termín v průběhu roku 2010 musel ale být kvůli současné ekonomicky neuspokojivé situaci přehodnocen na konec roku 2008.

Před pár dny navíc koncern oznámil ukončení výroby v továrně Moraine ve státě Ohio a to k 23. prosinci 2008. Propuštěno bude 1100 lidí. Továrna vyrábí velká SUV.

Suma sumárum, v tuto chvíli General Motors uzavírá už pět továren, čímž přijde o práci 8350 lidí. K tomu všemu připočítejme další tisíce administrativních pracovníků po celém světě. Pro velký koncern je to ale asi jediná naděje na sebeuzdravení.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu