Svěží závan z Ruska

Citroën

Citroën | foto: Citroën Sport

Evgeny Novikov připustil, že byl potěšen, když se dostal do cíle ve svém prvním závodu s Citroën Junior Teamem. Nakonec na Rally Norway obsadil dvanáctou příčku.

V Citroën Junior týmu jel na zahajovacím podniku sezony (Rally Ireland) Chris Atkinson. Na druhém závodu sezony se dostalo na mladého Rusa. Novikov, který má jen 18 let, jel poprvé s vozem C4 WRC.

Jeho první start se samozřejmě neobešel bez problémů, měl špatné nastavení zavěšení a sporně nastavenou převodovku během druhého dne. I tak byl schopný zajíždět časy kolem TOP 10, když byl v cíly klasifikován na 12. místě.

Novikov doletěl do cíle Norské rally

„Citroën C4 WRC je dost konkurenceschopné auto. Musím se s ním ještě více sžít a porozumět si s brzdami a se sílou motoru. Pro nás to byl životní výsledek, dostat se do cíle rally. Ačkoliv jsme měli nějaké problémy, byla to pozitivní zkušenost a moje první zážitky s vozem WRC. Hodně jsme se toho naučili a už se nemůžu dočkat Kypru!,“ září Novikov.

Evgeny byl dokonce schopný bojovat se svým kolegou Conradem Rautenbachem, přestože pro Jihoafričana nakonec soutěž neskočila slavně, když musel odstoupit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu