World Rally Championship 2010 byl představen v Paříži

Josef Janoušek, 2. února 2010, 14:32 Google+

V Paříži byl dnes za přítomnosti nejvyššího představitele FIA Jeana Todta představen letošní ročník World Rally Championship, který startuje již příští týden ve Švédsku. Právě prezident FIA promluvil o nadcházejícím ročníku WRC jako první.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: Rallyzone.cz - koláž

Sdílejte článek

"Rally je hluboce zakořeněna v mém srdci," řekl Todt, který se v rally angažoval nejdříve jako spolujezdec (Peugeot Talbot Sport rally team) a později převzal odpovědnost za konstrukci legendárního speciálu skupiny „B“ Peugeotu 205 Turbo 16. "Startem nové sezony jsem velice nadšený, máme několik skvělých vozů, týmů a jezdců. Přesto nemůžeme být úplně spokojeni se současnou situací. Máme několik soutěží, které jsou roztroušeny po celém světě – v zemích, kde se angažují jen někteří výrobci účastnící se WRC. Toto je potřeba řešit. Jsme v hluboké ekonomické krizi a musíme zvýšit úsilí na podporu mistrovství světa," doplnil prezident FIA.



"Můžete si být jisti, že se budu v rally osobně angažovat. Vytvořili jsme pracovní skupinu, která se bude zabývat soutěžemi na celém světě. WRC je vrchol, ale my se musíme zabývat soutěžemi v celosvětovém měřítku. Jsem velký optimista a věřím, že nás v letošním roce čeká velký šampionát, ale ještě více optimisticky hledím do budoucna. Musíme mnohé zlepšit. Například musíme přilákat více výrobců, zlepšit práci s médii. Ale já jsem touto prací nadšen," uzavřel Jean Todt.



Zahájení byli přítomni i zástupci jednotlivých týmu. Olivier Quesnel, šéf Citroën Racing prohlásil, že se jejich cíle nemění. Opět chtějí zvítězit v hodnocení týmu i jednotlivců a získat tak double. "Naše cíle se nemění. Stanovili jsme si se Sebastienem cíl, sedmý titul mistra světa. Dále chceme vyhrát mezi značkami a také bychom rádi konečně viděli zvítězit Dani Sorda na některé soutěži," řekl Quesnel. "Samozřejmě, že jsem tady, protože chci pokračovat v úspěších. Moje práce mě baví a chci stále vyhrávat. Nemám v úmyslu se o trofej s nikým dělit, ale vím, že Mikko Hirvonen je velmi motivovaný a čeká nás tvrdý boj," prohlásil šestinásobný mistr světa Sebastien Loeb.

"Letos jsem ještě více motivovaný než loni. Loňský rok je za námi, ale je velice snadné se ohlédnout zpátky a říci si co bychom mohli udělat jinak. Letos budeme určitě o mnoho silnější,"  řekl Mikko Hirvonen.

Vytisknout

Diskuze: World Rally Championship 2010 byl představen v Paříži

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Gardemeister, Toni

Nové WRC vozy s motory 2,0l a turbem?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud