Jezdci volají po kvalifikaci

iM2, 6. dubna 2010, 17:31 Google+

Jezdci šampionátu WRC volají po kvalifikaci, která by rozhodovala o pořadí na tratích jednotlivých RZ. Tato kvalifikace by se vždy konala přímo na místě soutěže den před startem, využit by byl pro tyto účely shakedown.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Stohl, Manfred

Stohl, Manfred | foto: Gijon, Enrique

Sdílejte článek

Víkendová rally v Jordánsku se totiž nesla ve znamení taktické bitvy obou zúčastněných značek, které udělaly doslova vše pro to, aby pomohly jezdcům, kteří bojovali o vítězství. Šestinásobný šampión WRC, Sébastien Loeb, se za jezdce vyjádřil a navrhl řešení.

„Sice to pro nás není příjemné, že musíme o podobných věcech mluvit, ale už to znovu nechceme zažít. Musíme se zaměřit na to, jak změnit danou situaci. Všichni jezdci navrhují jedno řešení. Použít shakedown pro určení startovních pozic na trati,“ shrnuje mínění kolegů Loeb.

„Trať bychom měli čtyřikrát projet podle pořadí v šampionátu. První tři průjezdy by posloužily pro vyčištění tratě a až čtvrtý průjezd by se měřil. Vítěz by si poté mohl vybrat pozici pro páteční etapu. V dalších etapách by si opět mohl vítěz dané etapy vybrat pozici, na které by startoval další den. Bylo by to fair pro každého, každý bychom startovali do soutěže se stejnou šancí na vítězství.“

„Také by se výrazně zatraktivnil shakedown. Media by měla o čem psát a problém by se vyřešil. Výrazně by se také zvýšila atraktivnost soutěží, protože na některých z nich vlastně dva dny jen taktizujeme a pořádně si zazávodíme až v neděli,“ přiznává Francouz.

Vytisknout

Diskuze: Jezdci volají po kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Räikkönen, Kimi

První body pro Räikkönena

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud