Kubica plánuje startovat na 10 soutěžích ERC, s Fordem nebo Citroënem?

iM2, 10. ledna 2013, 21:20 Google+

Polák Robert Kubica letos plánuje zúčastnit se 10 soutěží ME. První by se měla stát Gran Canaria, která se jede na konci března, stále ale nevíme, s čím pojede.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Bývalý pilot Formule 1 momentálně pracuje na svém comebacku do motorsportu. Stále je otevřené, jestli pojede s vozem od M-Sportu nebo od Citroënu. Podle posledních zpráv, se kterými přišel německý 'rallye-magazin.de' by se měl připravovat na starty v Mistrovství Evropy. Letošní ročník tohoto šampionátu začal Jänner Rally, která se jela o uplynulém víkendu v Rakousku. Druhý podnik je v plánu na polovinu února v Estonsku, jehož se ale Kubica nezúčastní. 

Promotérem ME se ke konci roku 2012 stala společnost Eurosport Events a jak to tak vypadá, tak vše začíná pomalu nabírát na obrátkách. Dokonce podle některých pravým startem sezony ME bude až závod na Kanárských ostrovech. "Opravdový start sezony ME bude až na Kanárských ostrovech. Doufám, že do té doby přilákáme nové týmy. Budou tam noví mezinárodní jezdci a nové týmy ve třídě 2WD a také s produkčními vozy, které v lednu ještě nebyly připraveny," řekl Francois Riberio, šéf Eurosportu. 

Jedním z nováčků by měl být Robert Kubica. Zatím se má za to, že by se 28letý jezdec mohl zúčastnit 10 soutěží. Začít by měl na Kanárských ostrovech a odjet zbytek sezony v němž figuruje i jeho domácí Polská rally. Díky Kubicovi by se tak ME mohlo dostat velké pozornosti. Díky tomu by mu rádi poskytli auto jak M-Sport tak i Citroën. "Vím, že mu na stole leží dvě nabídky," řekl nejmenovaný zdroj britského Autosportu. 

"Musí se rozhodnout, obě jsou velmi dobré. Jedná se o 10 rally, takže o zbytek sezony. Bude to hodně dobré," Na Kanárských ostrovech se jede od 21. do 23. března. Jestli Kubica pojede s Citroënem DS3 RRC nebo s Fordem Fiesta RRC by mělo být známo během příštího týdne. Obě auta by měla být připravena se speciální polo-automatickou převodovkou, která byla navrhnuta přesně pro Kubicovu pochroumanou ruku. Tuto modifikaci vozu již FIA schválila. 

Podle opravdu zákulisních informací by měl být pravděpodobnější zatím spíše start s M-Sportem. Citroën se však prý nevzdává, nakonec Kubica v jejich plánech hrál velkou roli

Vytisknout

Diskuze: Kubica plánuje startovat na 10 soutěžích ERC, s Fordem nebo Citroënem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka

Návrat Henninga Solberga do MS? Čeká na potvrzení FIA

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud