Paddon: Pokud najdu peníze, pojedu v druhé půlce roku

iM2, 20. března 2013, 22:06 Google+

Hayden Paddon sice získal titul v MS, i přesto má však velké problémy s financováním svých startů v MS - neklamný úkaz toho, že ani na Novém Zélandu není peněz nazbyt.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden - Kennard, John

Paddon, Hayden - Kennard, John | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hayden Paddon v předešlých dvou sezonách zajížděl velmi silné výsledky v rámci MS, i přesto se letos ještě v MS neobjevil. V roce 2011 si díky 4 vítězstvím zajistil titul v PWRC, logickým krokem v jeho kariéře byl přestup do SWRC. Občas dokázal Hayden držet krok dokonce se Sébastienem Ogierem, oba jezdci seděli ve vozech Škoda Fabia S2000. Paddon ale během sezony zažil vrcholy a pády. Letošní sezona zatím není zajištěna, problémem jsou finance.

"Máme dvě možnosti, buďto jet s WRC nebo v rámci WRC2. Momentálně sháníme potřebné peníze. Pro pokrytí kompletní sezony potřebujeme rozpočet zhruba ve výši 1 milionu AUD [Australský dolar] (tato částka odpovídá zhruba sumě 800 000 EUR, pozn. red.).

Do doby, než se nám podaří zajistit tento rozpočet, tak nemáme žádné plány. Původně jsme chtěli, stejně jako vloni, startovat hned zkraje roku, jenže jsme bohužel nesehnali finance," smutní jezdec. "Poté jsme se rozhodli přeorientovat naše snažení, momentálně chceme být ve WRC v druhé polovině roku. Jednali jsme již s Hyudaiem a dalšími výrobci."

Vše ale záleží na finančních prostředcích, na Novém Zélandu chybí velké firmy, které by byly ochotné sponzorovat aktivity v motorsportu. V zemi navíc poutá pozornost sponzorů hlavně Scott Dixon (vítěz závodu 500 mil Indianapolis). Na Nový Zéland zavítá WRC vždy jednou za dva roky, letos tato soutěž zrovna pauzíruje. 

Paddon doufá, že v následujících týdnech se situace zlepší: "Je to obtížné, abyste mohli jezdit a získávat dobré výsledky, tak potřebujete peníze."

Vytisknout

Diskuze: Paddon: Pokud najdu peníze, pojedu v druhé půlce roku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

VW na Fafe nasadí Ogiera a Mikkelsena

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud