Shlédněte ostrý okruhový duel mezi Renaultem Megane RS a BMW S1000RR

Renault Megane RS Cup

Renault Megane RS Cup | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Taky vás čas od času zaujmou duely, kde spolu soupeří rychlý automobil a hodně silný superbike? Pak tu pro vás máme jedno akční video ze slavné trati Nürburgring.

Na něm je k vidění zřejmě hodně zkušený jezdec na výkonném  motocyklu BMW S1000RR, který soupeří s řidičem Renaultu Megane RS.  Zatímco motorka disponuje litrovým řadovým čtyřválcem, výkonem 199 koní a suchou hmotností 183 kilogramů, Renault Megane RS váží 1462 kilo a má pod kapotou dvoulitrový turbomotor s výkonem 265 koní při 5500 ot./min a točivým momentem 360 Nm. 

Někdo může namítnout, že automobil nemá vůbec žádnou šanci na motorku, která dovede zrychlit z 0 na 100 km/h za rovné 3 sekundy, jenže tady vidíme souboj na Nürburgringu a jak je z videa patrné, motocykl má i přes lepší poměr váha / výkon často jen velmi málo navrh, dokud tedy nepřijde záverečná rovinka, kde se dokáže bleskurychle vzdálit z dohledu.

Z videa je patrné, že BMW S1000RR je v zatáčkách o něco pomalejší než Megane RS. Dalším důvodem je i naladěný vozu samotného, ostatně, ještě nedávno byl tento Renault králem Nordschleife, než jej z trůnu sesadil univerzálnější Seat Leon Cupra 280 a ten následně nová Honda Civic Type R. Ostatně, podívejte se na video sami a všimněte si odvahy obou řidičů, to asi nebyly úplní amatéři.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu