Rally Korsika - Cíl

Marek Šteigr, 14. října 2007, 15:42 Google+

Sebastian Loeb obhájil na Rally Korsika své loňské vítězství, Marcuse Grönholma však v celkovém hodnocení MS stáhnul jen o dva body. Jan Kopecký s Fábií WRC dojel celkově sedmý. Martin Prokop vyhrál poslední letošní soutěž v JRC a získal tak celkovou třetí příčku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Sebastian Loeb a jeho spolujezdec Daniel Elena si dnes dojeli v klidu pro první místo. Marcus Grönholm už dnes příliš netlačil a v poklidu si dojel pro třetí místo. Jeho konečná ztráta na Loeba činila 23,7 vteřiny. Dani Sordo se ještě během první cnešních rychlostních zkoušek snažil zatlačit a dostat se před jedničku týmu Ford, to se mu však nepovedlo a nakonec se i on spokojil se třetím místem.
 
Svého životního výsledku dosáhl teprve dvaadvacetiletý finský jezdec Jarri-Matti Latvala pilotující Ford Focus WRC týmu Stobart. Latvala se během celého závodního víkendu vyvaroval jakýchkoliv chyb a po krásném souboji s Petterem Solbergem nakonec vybojoval skvělou čtvrtou příčku. Solbergovi nakonec v cíli chybělo na Latvalu 11,6 vteřiny.
 
Chris Atkinson byl tím jezdcem, který v cíli Korsické rally obsadil místo šesté. O Atkinsonovi by se dalo říct, že celou soutěží prošel bez povšimnutí. Tento Australan však odvedl během soutěže skvělou práci a zaslouženě si připsal body za šestou příčku.
 
Po shlédnutí odstupů Jana Kopeckého po včerejší etapě od jezdců před ním se zdálo, že si „Kopejda“ v klidu dojede pro jeden bod za osmé místo. Nebyla by to však rally, kdyby nedošlo k nějakému zvratu. Po včerejší etapě byl před Kopeckým na sedmém místě Xavi Pons, ten měl navíc poměrně velký náskok na českého jezdce. Jenže Pons musel hned v dnešní první rychlostní zkoušce měnit pneumatiku přímo na vložce a to ho stálo spoustu času i propad na osmé místo. Před sebe tak pustil právě českého jezdce. Sedmé místo je pro Jana Kopeckého výborným výsledkem a po smůle v minulé soutěži se na český tým opět usmálo štěstí.
 
Jak jsem již naznačil, na osmém místě tedy dnes dojel Pons se Subaru, následovaný Henningem Solbergem. Na desáté příčce se po vyrovnaném výkonu z celé soutěže usadil Dani Sola s vozem Peugeot 207 S2000. Jde tak o zatím historicky nejlepší umístění vozu třídy S2000 v soutěži mistrovství světa.
 
Na Korsické rally se však kromě bojů o body do MS jezdců sváděly  i boje o body do šampionátu JRC. Tento juniorský šampionát dosáhl na Korsice svého vrcholu a Česká republika si díky Martinu Prokopovi může zapsat do své kroniky rally sportu další velký úspěch. Jihlavský jezdec na Korsice vyhrál hodnocení JRC a i díky tomu se v konečné tabulce JRC posunul na třetí příčku. Před ním se usadili jen dva jezdce Suzuki, v pořadí Andersson a Aava. To znamená že Prokop byl v letošní sezoně vůbec nejrychlejším juniorským jezdcem s vozem Citroen. Podle předsezoních prohlášení továrního týmu Citroen Sport by tak na našeho mladíka mělo v příštím roce čekat testování s vozem C4 WRC.
 
Druhou příčku mezi Juniory obsadil Jožka Bereš a i tento mladík ze Slovenska si může letošní sezonu v JRC označit za úspěšnou. Třetí mezi juniory dojel na Korsice domácí Bonato.
 
Tolik krátký a stručný přehled výsledků Korsické rally 2007. Komentář k soutěži bude na našich stránkách zveřejněn v nejbližších dnech.
Vytisknout

Diskuze: Rally Korsika - Cíl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Ford odstranil příčinu Groholmových potíží

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud