Pavel Urban v Pardubicích s novým mitfárou

Tomáš Urban, 26. září 2008, 11:30 Google+

Díky nepředpokládaným škodám na autě po Rally Bohemia, usedne Pavel Urban za volant své Fabie TDI po delší době. Stanese tak při Rally Pardubice již tuto sobotu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Pavel

Urban, Pavel | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pavel Urban má letos poměrně smůlu na technické problémy. Na Valašské rally Fabia fungovala vcelku spolehlivě. Problémy začaly ve Vyškově, kde se zasekla převodovka a posádka musela odstoupit. Z nového Hewlanda toho tehdy moc nezbylo. Rally Lužické hory Fabia opět jela velmi spolehlivě. Na Rally Krkonoše také, až na upadlý držák převodovky. To se ale před  Rally Bohemia povedlo vyřešit.

Do Mladé Boleslavi tak týmový autobus vyrážel s náhradní převodovkou. Cílem  bylo neponičit auto. Na první rychlostní zkoušce v Dolním Cetně, byli Pavel se Standou jen necelou vteřinu od konkurenta Dvořáka. Hned v další obci Podkováň, se z hewlanda opět ozvala rána a auto bylo bez převodovky. Posádka nastoupila druhý den  se sériovou skříní. Na RZ osm ale přehnali nájezd do jedné ze zatáček a trefili pravěký patník a notně poškodili přední část vozu. Od té doby Pavel startuje až teď v Pardubicích.



Podařilo se už vyřešit problémy s trucovitou převodovkou Fabie? „Převodovka je nová, klasika série. Pokusy končící devastací převodovky za sto tisíc  skončily. Ať vývoj platí někdo jiný, tohle je dost drahá záležitost na to,co to vydrželo..“

Další část sezóny se tak Pavel věnoval podpoře syna Jakuba, který přestoupil z poháru mládeže do sprintů. Druhou starostí byla oprava Fabie, která se protáhla. Proč jedete až Rally Pardubice? : „Právě proto, že to chci zkusit, jak to funguje. Škody po bohemce byly podstatně většího rozsahu, než jsem předpokládal...

Víme, že jsi už v Pardubicích v minulosti startoval, změnily se tratě? : „Pardubice jsme jeli pouze dvakrát. Pokaždé na jiných tratích. Jednou se podařilo zařadit cca  5,5 km dlouhou, čistě šotolinovou zkoušku...Duší celého podniku je pan Ing. Šimík, který má  zřejmě s výběrem tratí neskonalé problémy, čím dříve je začne zajišťovat, tím více výmyslů ze  strany obcí je na světě. Tu oblast, kde se nyní jede, trochu znám, cesty jsou pěkné, členité. Určitě to nebude letiště, typu plný plyn z vesnice do vesnice a tam dva retardéry z  pneumatik."



Pavel Urban bude v Pardubicích a následně na sprintu při Rally Jeseníky startovat s novou spolujezdkyní. Můžeš nám Lenku Marešovou představit?: „Standa Saifrt (doufám, že jen pro letošek) skončil. Jirku jsem vycvičil pro Jakuba. Snad jim to  spolu jde, tak jsme se s Lenkou (Čendou, jak ji každý zná) dohodli na dva závody a pak se  uvidí. Lenka má 45 kg i s helmou a při závodech hlad. Víc o ní moc nevím, uvidíme, nekladu si  nějaké větší nároky. Chci se svézt. Určitě nám to spolu půjde, Čenda má školu od svého muže -  Radka Mareše, známého perfekcionalisty. Jeli spolu poslední dva sprinty, tak nemám obavy.

Rally Pardubice berete jako rozjetí se před Jeseníkama. Vybavuješ si jaké tratě byly v Jeseníkách, když si s Jakubem absolvoval loni seznamovací jízdy? „Tratě pěkný. Klasika ze zatáčky do zatáčky, ale ještě jsem se nekoukal, jestli se jede něco jako vloni. Času na to, co  bych chtěl je nějak čím dál tím méně..

Pavel Urban – Lenka Marešová mají na své červené Fabii TDI startovní číslo 17.

Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o.; KOVOLAK PROFI s.r.o. a Autoopravna ZÁKOUTSKÝ. Velkoobchod elektro VITAMIN - velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál  RALLYZONE.CZ.
Vytisknout

Diskuze: Pavel Urban v Pardubicích s novým mitfárou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

San Remo:Scandola zvítězil ve třech testech

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud