Basso vyhrál Rally Sanremo

iM2, 29. září 2008, 07:57 Google+

Jezdec italského Abarthu Giandomenico Basso vyhrál poprvé ve své kariéře Rally Sanremo, což mu pomohlo k posunu na druhé místo v celkovém hodnocení šampionátu IRC. Do konce IRC zbývají ještě dva podniky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Do vedení se Ital dostal ve čtvrtek v noci na mamutí zkoušce, která měřila 59,66 km. Své vedení už do konce soutěže udržel. Jedná se tak o double, protože na předchozí rally ve Španělsku také zvítězil. Tím podtrhl rychlost a spolehlivost svého vozu Fiat Grande Punto.

Druhou pozici si na Rally Sanremo zajistil jezdec týmu Peugeot Belgium Nicolas Vouilloz, který již vede v průběžném hodnocení o 18 bodů. Tímto výsledkem zajistil pro Peugeot titul. Vouilloz se na konečné druhé místo posunul až v závěrečné etapě, když do ni odstartoval až z místa čtvrtého za svým týmovým kolegou Loixem. Hned na první RZ dne předjel týmového kolegu Freddyho Loixe a na předposlední rychlostní zkouše si smlsl na Lucu Rossettim (také s Peugotem).

Rossetti, loňský vítěz této rally, byl více než spokojený se svým třetím místem v cíli soutěže, protože si tím zajistil svůj první italský titul. Ital se potýkal hlavně v prvních dvou dnech s nedotáčivostí svého vozu. Ve třetí etapě se už ani Vouillozovi nebránil a snažil se pouze dovést svůj vůz šťastně do cíle, což se mu povedlo.

Loix si dojel pro čtvrté místo, když musel řešit problémy s transmisemi v poslední nedělní sekci. Tyto problémy způsobily, že měl Belgičan poháněná pouze dvě kola.

Na páté pozici dokončil bývalý evropský šampión Renato Travaglia, který ztratil čas nesprávnou volbou pneumatik. Travaglia měl velký náskok na dřívějšího vítěze italské soutěže Alessandra Perica, který startoval s Peugotem 207 S2000.

Na sedmém místě soutěž dokončil s privátním Peugeotem Luca Cantamessa, když dokázal pokořit továrního jezdce Abarthu Antona Alena, který si tak zajistil jeden bod do hodnocení jezdců.
Vytisknout

Diskuze: Basso vyhrál Rally Sanremo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Gardemeister, Toni - Tuominen, Tomi

Video: Gardemeisterova krizovka ve Finsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud