Rallye Catalunya - Costa Daurada: Preview

Tomáš Urban, 1. října 2008, 13:00 Google+

CATALUNYA RALLY; PREVIEW: Jezdci opět po pětitýdenní pauze zavítají na evropské asfalty. Už o víkendu startuje Rally Catalunya - Costa Daurada, opět v regionu Tarragona jižně od Barcelony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.rallyracc.com

Sdílejte článek

Zdejší tratě připomínají svým širokých charakterem okruhové závodění. Důraz se klade na precizní stopu a velmi přesné brzdné body. Dalším specifikem soutěže je zkracování zatáček. Stává se, že jezdec jede i více než polovinou auta v krajnici.

Zdejší asfalt je agresivní a za deště velmi kluzký. Když k tomu ještě přidáme vytahané nečistoty, je zpravidla druhý průjezd zkouškou velmi náročný.

Soutěž startuje v pátek v městské čísti města Tarragona – Port Aventura, kde je umístěno ředitelství soutěže a servisní zóna. Předpověď počasí říká, že bude 18 – 21 stupňů a slunce.

Místopis

Soutěž se odehraje na jižně od Barcelony, nedaleko města Tarragona. Toto město má asi 349 tis. Obyvatel. Jeho hlavním ekonomickým artiklem je turistický ruch pramenící z památek UNESCO, které jsou zde v hojném počtu. Druhým artiklem je chemický průmysl. Zajímavostí je také jazyk katalánština, který je hodně společný s portugalštinou. Se španělštinou má společného pouze 75 procent. Katalánština je v oblasti rally úředním jazykem.

Trať

První etapa se bude odehrávat severně od Tarragony. Etapa má šest rychlostních testů. První rychlostní zkouška je z poloviny nová, druhá polovina je kompilací loňské verze a verze z roku 2005. Druhá rychlostní zkouška byla oproti loňsku zkrácena. Třetí test je stejný jako vloni.

Druhá etapa má opět šest testů situovaných západně od Tarragony. První zkouška dne má 358 km, kdy je 16 km nové trati. Další dva úseky jsou úplně nové.

Třetí nedělní část opět šest zkoušek na třech úsecích. Testy jsou stejné jako v loňském roce.

Česká účast

Podle seznamu přihlášených pojede s novým Subaru N14 olomoucký Ludvík Otto. S tímto vozem jel i v Německu, kde ale odstoupil pro technickou závadu z dobrého umístění. Druhým zástupce je Jaromír Tomaštík se Subaru N12.

JWRC

V této kategorii budeme určitě sledovat v boji o vítězství našeho Martina Prokopa s C2 S1600. Dalšími favority jsou Polák Kosciuzsko a Francou Ogier. Možná i Švéd Sandell všichni jedou s vozy v kategorii S1600

Favorité

Když pomineme Loeba s Citroenem, může být horkým favoritem Duval s továrním Fordem a také jeho týmový kolega Hirvonen. Subaru nasadí tři vozy. Inovovali tlumiče, když přešli z francouzského BOS na švédské Öhlins. Za Subaru pojedou Petter Solberg, Chris Atkinson a Brice Tirabbassi. Nesmíme pominout ani týmového kolegu Loeba Španěla Sorda. Za Munchi´s pojedou Henning Solberg a Frederico Willarga. Za Stobart Ford jede Latvala a mladý Wilson.

Ve velmi početném poli s vozy  WRC najdeme třeba Focusy Mikkelsena, dva rodiny van Merkstejnů, nechybí Citroeny Aavy  a Rautenbacha. Vysoko budou i oba Irové McNulty a Boland se Subaru WRC.

Rally startuje shakedownem ve čtvrtek. Ostré závodění v pátek v půl osmé ráno.


Časový harmonogram
Seznam přihlášených
Mapy první etapy
Mapy druhé etapy
Mapy třetí etapy
Vytisknout

Diskuze: Rallye Catalunya - Costa Daurada: Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Latvala měl učitele jízdy na asfaltu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud