Lapworth: Chceme jet znovu! Záleží tak na Grönholmovi?

iM2, 7. dubna 2009, 21:17 Google+

Návrat světové soutěžácké legendy během Rally Portugal skončil předčasně, když Marcus Grönholm nezvládl svůj vůz a boural. Přesto jsou všichni návratem přímo nadšeni.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Po, minimálně ze začátku, úspěšném návratu na světovou scénu, chce Prodrive nasadit svoje Subaru Impreza WRC 2008 i v dalších závodech roku. „Našim cílem je, abychom absolvovali další podniky WRC,“ říká tým, který byl dříve zodpovědný za vystupování továrního týmu japonské značky Subaru v MS. Ve svém voze by nejraději představitelé týmu viděli opět Grönholma. „Důchodce“ v Portugalsku dokázal, že nezapomněl nic ze svých schopností.

Během prvního dne, který chtěl Fin využít především na aklimatizování v závodním voze, se držel Marcus převážně na druhém místě. Neměl dokonce ani daleko k tomu, aby se dostal do vedení. Teprve během poslední RZ dne spadl na čtvrté místo, protože byl zdržován prachem z vozu před ním.

 

Grönholm v Portugalsku v roce 2007 v barvách továrního Fordu

 

Druhý den “zatroubil“ do útoku na Sébastiena Loeba a Daniela Sorda a také na jeho bývalého týmového kolegu Mikku Hirvonena. Jeho cílem bylo podium. Honba – a pro Grönholma také Rally Portugal – skončila po několika kilometrech. Nadšení však neupadlo. „Marcus ukázal, jak moc rychlý dokáže s Imprezou být. Jsem si jistý, že nebýt nehody, dojel by na pódiu,“ říká týmový šéf David Lapworth.

Pro organizátory Rally Portugal byl comeback Grönholma vítaným bonusem. „Marcus donesl do WRC dobrý lesk a to udělalo letošní Rally Portugal výjimečnou. Zájem ze strany novinářů a fanoušků byl obrovský a jsem si jistý, že za to můžeme poděkovat právě Grönholmovi,“ říká prezident ACP Carlos Barbosa.

 

Vytisknout

Diskuze: Lapworth: Chceme jet znovu! Záleží tak na Grönholmovi?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

van merksteijn, peter

Drama Holanďanů na Rally Portugal

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud