Fin Hirvonen vyhrál první etapu Akropolis rally

RallyZone.cz / mediafax, 12. června 2009, 18:36 Google+

AKROPOLIS, 1. DEN; Pět pátečních rychlostních zkoušek na Akropolis rally zvládl v součtu časů nejrychleji finský jezdec Mikko Hirvonen s vozem Ford Focus WRC. Až do posledního testu vedl jeho krajan Jari-Matti Latvala, který však skončil mimo trať a nabral velkou ztrátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sardegna

rally sardegna | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Latvala vstoupil nejlépe do sedmého závodu dvanáctidílného seriálu mistrovství světa. Hned v prvním měřeném úseku si vypracoval náskok, který po čtyřech rychlostních zkouškách bezpečně držel. Jenže potom přišla chyba, která jej bude stát umístění mezi třemi nejlepšími. "V levé zatáčce jsme byli příliš rychlí a nevešli jsme se do následující pravé vlásenky. Museli jsme vylézt z auta a vytlačit ho zpátky na cestu," popisoval potíže finský závodník.

Na nevýhodu startovní pozice číslo jedna doplatil v pátek obhájce loňského prvenství Sébastien Loeb z Francie. Ten na šotolinové trati plnil roli čističe pro své konkurenty, nevyhrál ani jeden test a je celkově zatím třetí. Naopak ruský talent Jevgenij Novikov se poprvé v kariéře mohl radovat z vítězství v rychlostní zkoušce závodu mistrovství světa.

Český závodník Martin Prokop usilující o body do šampionátu produkčních vozů se drží ve své kategorii na šesté příčce. Na další selhání svého Mitsubishi Lancer EVO X doplatil Martin Semerád startující pod hlavičkou projektu Pirelli Star Drivers. Během čtvrté rychlostní zkoušky vůz vypověděl službu a český závodník v pátek do cíle nedorazil.

Soutěž pokračuje sobotní druhou etapou, jméno celkového vítěze bude známo v neděli kolem 13. hodiny středoevropského času.

Akropolis rally
Celkové pořadí po 1. etapě (5 rychlostních zkoušek): 1. Hirvonen - Lehtinen (Fin./Ford Focus WRC) 1:27:11,3, 2. Sordó - Martí (Šp./Citroën C4 WRC) +3,0, 3. Loeb - Elena (Fr., Mon./Citroën C4 WRC) +21,1, 4. P. Solberg - Mills (Nor., Brit./Citroën Xsara WRC) +41,8, 5. H. Solberg - Menkerud (Nor./Ford Focus WRC) +1:17,7, 6. Ogier - Ingrassia (Fr./Citroën C4 WRC) +1:17,8, ...18. PROKOP - TOMÁNEK (ČR/Mitsubishi Lancer Evo IX) +5:23,5, SEMERÁD - CEPLECHA (ČR/Mitsubishi Lancer Evo X) první etapu nedokončili,

Pořadí produkčních vozů: 1. Athanassoulas - Zakheos (Řec./Škoda Fabia S2000) 1:31:44,1, 2. Sandell - Axelsson (Švéd./Škoda Fabia S2000) +8,2, 3. Al-Attiyah - Bernacchini (Kat., It./Subaru Impreza Sti) +12,6
...6. PROKOP - TOMÁNEK (ČR/Mitsubishi Lancer Evo IX) +50,7.

Vytisknout

Diskuze: Fin Hirvonen vyhrál první etapu Akropolis rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally hustopeče

Dvoukolky oslabené o Minaříka a Sýkoru

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud