Konečná pro Sandella a Škodu v boji o titul v PWRC

iAdam, 15. června 2009, 12:20 Google+

Švédská posádka Patrik Sandell - Emil Axelsson na Fabii S2000 se v závěru řecké soutěže snažila nejvíc, jak mohla. Časy stabilně mezi nejrychlejšími třemi v PWRC, na 13. RZ dokonce vítězství. Nic ale nepomohlo, ztráta způsobená pátečními technickými problémy byla prostě příliš veliká.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sandell, Patrik

Sandell, Patrik | foto: www.patriksandell.com

Sdílejte článek

Konečná dvanáctá příčka v hodnocení PWRC Rally Akropolis znamená pro tyto švédy s českým vozem konec jakýchkoliv šancí na titul mistra světa. Katařan Nasser Al-Attiyah si totiž druhým místem připsal osm bodů a celkové konto tak rozšířil na 39 bodů. Jelikož Sandell musí kvůli maximálnímu počtu soutěží vynechat australské zastavení, nemůže již Al-Atiyaha dostihnout, má teď na kontě totiž pouze 28 a již jen jeden start ve Walesu. Šance už tedy není ani teoretická.

Stále tomu nemůžu uvěřit. Pro mě to byl neuvěřitelně smolný víkend.     Byl jsem dobře motivovaný a dokázal jsem být i rychlý, ale pak nás zastavila velkosériově vyráběná součástka od brzd. Je to opravdu skličující,“ postěžoval si v cíly smutný hrdina řecké soutěže.

Týmový šef Raimund Baumschlager k tomu dodal: „Opravdu jsme se snažili dát do toho vše. Naneštěstí se již s tak velkou ztrátou nedalo nic dělat. Ale určitě nevěsíme hlavu, myní se zaměříme na poslední podnik ve Walsu, kde bychom se chtěli s letošním rokem rozloučit s co možná nejlepším výsledkem.“

S technickými problémy Patrika Sandella se tedy rozplynuly sny o titulu mistra světa nejen jeho, ale i mnoha českých fanoušků. Kdo z nás by totiž nesnil o tom, že by jezdec s českým vozem Škoda získal světový primát? Tak snad příští rok...

Vytisknout

Diskuze: Konečná pro Sandella a Škodu v boji o titul v PWRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Sordo a Martí splnili úkol

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud